Vandenbroucke.
Volledig scherm
PREMIUM
Vandenbroucke. © Photo News

Wegwerken gunstregime treft vooral topclubs, Vandenbroucke: "Oneerlijke concurrentie? Allez, wat is dat nu voor een argument?”

Sport“Ik heb hard moeten knokken om deze schandalige situatie recht te zetten, dat manifest melken van de RSZ door profsporters”, aldus minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke. Een knokpartij die via het profvoetbal zo’n 30 miljoen aan afgeschafte RSZ-kortingen zou moeten opleveren. “En dat geld zal vooral van de topverdieners komen.”

184 reacties

  • Daniel Verplancke

    3 jaar geleden
    Ik vind het intriest dat je maar de grotere ploegen daarmee viseert VDB.Laat ons eens beginnen met jullie lonen te belasten zoals het moet,geen vrijstellingen meer of andere achterpoortjes.Terwijl je toch bezig bent ga dan ook eens langs bij de CEO's,multinationals enz.Zoals iedereen hier toch al zegt,IEDEREEN gelijk voor de wet,niet een paar dozijn.
  • Philippe Deckers

    3 jaar geleden
    Vdb heeft gelijk. Bovendien zitten ze in het buitenland niet te wachten op de meeste spelers uit onze eerste klasse.
  • Alex Tas

    3 jaar geleden
    iedereen gelijk voor de wet ... en alle voetballers gelijk voor de wet ! Niet dat minder goede voetballers minders RSZ betalen en de beste wel RSZ ... neen gewoon iedereen gelijk
  • Ivan Beelaert

    3 jaar geleden
    Maar allee die minister heeft toch 100% gelijk.Iedereen betaalt normaal zijn rsz op zijn verdiende loon ,waarom dan die profvoetballers niet.En we kunnen dan niet meer concurreren met andere landen zeggen die clubs ,en nu wel ,laat me lachen .Gebruik je beste jeugdspelers en geef ze een kans.Mischien dat ze na één jaar wereldtop zijn.
  • Regis Desmet

    3 jaar geleden
    Ja marcel caers, nu maken ze geen gebruik van de sociale zekerheid maar ze kunnen zoals de cultuur sector, die voor 80% leeft van subsidies, na hun carrière in de sport leven van een uitkering en als hen een job word aangeboden die niets met sport te maken heeft, doen als die grote acteurs/actrices en zeggen dat ze daar te goed voor zijn