Opnieuw bijna 10 overlijdens per dag door covid-19

De ziekenhuisopnames dalen, de overlijdens stijgen. ©  BELGAIMAGE

Het gemiddeld aantal mensen dat in België per dag overleden is aan de gevolgen van covid-19 is in de voorbije periode weer toegenomen. Ook het aantal besmettingen stijgt opnieuw. Dat blijkt woensdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

blg

In de week tot en met 9 oktober waren er gemiddeld 9,6 sterfgevallen per dag, of 16 procent meer dan de week ervoor. Sinds de start van de pandemie is er volgens de teller op het covid-dashboard van Sciensano sprake van 25.713 overlijdens.

Het aantal besmettingen steeg met 10 procent, tot dagelijks gemiddeld 2.095. Van de uitgevoerde testen was 5,1 procent positief. Het reproductiegetal ligt met 0,98 net onder 1. Een cijfer boven 1 betekent dat de epidemie aan kracht wint.

Het aantal ziekenhuisopnames is daarentegen gedaald: in de periode van 6 tot en met 12 oktober is er sprake van dagelijks gemiddeld 56,1 opnames, een daling met 6 procent ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode. Momenteel liggen 767 mensen in het ziekenhuis, van wie 200 op de afdeling intensieve zorg.

lass="infograf">