Tom Van Grieken: “Door iemand minder te betalen - en we kunnen met minder - ga je geen betere politici krijgen”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ziet meer heil in het halveren van het aantal parlementsleden in ons land dan in het halveren van het loon van die parlementsleden. Dat heeft hij gezegd tijdens het grote voorzittersdebat aan de universiteit van Antwerpen. “Er is een reden waarom je politici best oké betaalt”, klonk het duidelijk. “Als je als politicus betaald wordt, ben je niet vatbaar voor corruptie.”

350 reacties

  • eric meers

    3 jaar geleden
    Een goede of zelfs zeer goede verloning is totaal geen garantie dat men niet corrupt gaat zijn , Dat hebben we in het verleden al dikwijls genoeg gezien .
  • Daisy Daelemans

    3 jaar geleden
    Misschien geen betere politici, maar wel een opvulling van de staatskas die voor één keer eens niet uit de zakken van de werkman komt.
  • Ikar7s Tesla

    3 jaar geleden
    Ze kondigen weer besparingen aan m, waarom niet de besparingen doen op de lonen van die politiekers ipv bij de gewone burger geld te bedelen.
  • Eddy De Schrijver

    3 jaar geleden
    @ Kurt De Kind Volledig mee eens! Jammer dat de politiek te veel postjes wil beschermen. Als je dan nog eens ziet hoeveel personeel er nog bij komt dat betaald wordt van ons belastinggeld, om nog te zwijgen over de infrastructuur en gebouwen. Hier hoor je zelden iets over. Ik ben blij dat Tom Van Grieken dit op tafel gooit.
  • Werner Van Calster

    3 jaar geleden
    Nee, mr Van Grieken waarschijnlijk gaat u gelijk hebben, de kans dat we d'r betere gaan krijgen is klein, maar zoals het verleden bewezen heeft: door ze veeel teveeel te betalen hebben we d'r ook geen betere gekregen. dus kunnen we beter als "een goede huisvader" onze centen in onze zakken houden , niet?