©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Tal van Lidl-winkels dicht wegens staking, ook in Antwerpen hinder verwacht

Bij warenhuisketen Lidl zijn er woensdag meerdere winkels dicht als gevolg van een staking tegen de aanhoudend hoge werkdruk. Volgens de vakbondsbronnen worden in verschillende provincies actiegevoerd, waaronder winkels in Antwerpen. De directie van Lidl werkt aan een overzicht.

Bron: Belga

In de Kempen en in het Antwerpse zijn er enkele winkels van Lidl gesloten. Om hoeveel winkels het precies gaat, is nog niet duidelijk. In Limburg gaat het volgens BBTK-afgevaardigde Mary-Anne Smeets om minstens vijftien winkels die woensdagochtend gesloten zijn. Sommige andere kunnen slechts een halve dag de deuren openen, omdat er minder personeel is opgedaagd. Ook in Oost-Vlaanderen is de actie voelbaar, zegt BBTK-afgevaardigde Katrien Degryse.

Bij de warenhuisketen sluimert al lang een sociaal conflict over de hoge werkdruk. Ook dit voorjaar waren er al acties bij Lidl: toen werden onder meer een aantal distributiecentra geblokkeerd.

De acties van woensdag komen er nadat een verzoeningsvergadering eerder deze week was mislukt. De directie wilde niet ingaan op een aantal eisen van het personeel, zeggen de vakbonden. Zo vroegen de bonden een meting van de taken van het personeel over een voldoende lange periode, maar de directie wilde die meting slechts gedurende één week doen in een beperkt aantal filialen, zegt het BBTK. De ingevoerde versterking van 42 uren per week per winkel zou de directie vanaf februari volgend jaar willen afschaffen. Ook de versterking van een zogenaamde “vliegende ploeg”, is volgens de vakbond onvoldoende.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER