Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Hans Stevens

Vrouw (38) bedreigt bezorger met airsoftpistool omdat pizza te laat geleverd wordt

KortessemOp 2 mei bedreigde een vrouw (38) uit Kortessem een pizzakoerier met een namaakpistool omdat haar pizza te lang op zich liet wachten. Daarvoor kreeg ze niet alleen een effectieve celstraf van tien maanden, ze moet nu ook een boete van 8.800 euro betalen voor de bedreiging en het bezit van amfetamines die de politie in haar handtas vond. Zo werd het een wel heel dure pizza.

  1. Hasseltse hogeschool en universiteit reageren ontstemd over berichtgeving rond hoge kotprijzen: "Ongenuanceerd. Prijzen op de privé-markt liggen hier zelfs een stuk lager dan gemiddeld”
    PREMIUM

    Hasseltse hogeschool en universi­teit reageren ontstemd over berichtge­ving rond hoge kotprijzen: "Ongenuan­ceerd. Prijzen op de pri­vé-markt liggen hier zelfs een stuk lager dan gemiddeld”

    Uit recente gegevens van de organisatie Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB) zou blijken dat de kotprijzen opnieuw fors duurder zijn geworden. Met erge sterke stijgers in Leuven en Hasselt. Bij de Hasseltse hogescholen zijn ze alvast not amused met die berichtgeving. Volgens hen is de informatie immers ongenuanceerd en eenzijdig. En worden ouders, van studenten die opteren om in Hasselt te studeren, op die manier onnodig afgeschrikt. “De huurprijzen van koten op de privé-markt liggen in Hasselt zelf ver onder het gemiddelde.”
    Hasselt
  2. Gemeentewerker (28) kreeg 8 jaar cel maar is nu volledig vrijgesproken voor opzettelijke brandstichting: “Hij kan eindelijk zijn leven weer oppakken”
    PREMIUM

    Gemeente­wer­ker (28) kreeg 8 jaar cel maar is nu volledig vrijgespro­ken voor opzettelij­ke brandstich­ting: “Hij kan eindelijk zijn leven weer oppakken”

    In november vorig jaar werd gemeentewerker J.S. (28) door de strafrechtbank in Tongeren veroordeeld tot acht jaar cel voor opzettelijke brandstichting in een hoeve en een nabijgelegen schuur in Alken. Hierdoor hing de twintiger ook de betaling van een zware schadevergoeding van 250.000 euro boven het hoofd. J.S., die altijd zijn onschuld heeft staande gehouden, tekende beroep aan. Met succes, want vandaag kreeg hij vrijspraak. “We zijn uitermate tevreden dat het hof ons is gevolgd,” reageert Gino Houbrechts, advocaat van J.S., die vandaag een zeer opgeluchte cliënt aan de lijn had.
    Tongeren