Links: minister Ben Weyts. Rechts: Klimaatmars Brussel
Volledig scherm
Links: minister Ben Weyts. Rechts: Klimaatmars Brussel © Belga, Eric Mildt

Weyts waarschuwt klimaatspijbelaars: “Dit is steeds ongewettigde afwezigheid”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft de scholen gevraagd om het klimaatspijbelen altijd te bestempelen als een ongewettigde afwezigheid. “Je kan niet zeggen dat je bekommerd bent om de leerachterstand en de onderwijskwaliteit en tegelijk een oogje toeknijpen. Spijbelen duldt geen selectiviteit”, zo antwoordde de N-VA-minister woensdag in het Vlaams Parlement op een vraag van Vlaams Belang-parlementslid Filip Brusselmans.

  1. INTERVIEW. Zanna Vanrenterghem, de frisse wind op de klimaatmars: “Ik pleit nochtans voor hetzelfde als Anuna”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Zanna Vanrenterg­hem, de frisse wind op de klimaat­mars: “Ik pleit nochtans voor hetzelfde als Anuna”

    Het gezicht van de tienduizenden klimaatbetogers in Brussel gisteren was niet Anuna De Wever, maar wel Zanna Vanrenterghem. 31 jaar, werkzaam bij Greenpeace, vicevoorzitter van de Klimaatcoalitie én door Louis Neefs geïnspireerd - zo vertelt ze ons. Met heldere en genuanceerde uitspraken probeert ze de klimaatzaak zo hoog mogelijk op ieders agenda te zetten. “Onze politici stonden als ramptoeristen naar de overstromingen in Wallonië te kijken, maar ze zetten wel degelijk kleine stappen in de goede richting.”
  2. Eerste reactie van Dennis ‘Black Magic’ na veroordeling: “Ik zou haar 2 keer verkracht hebben, terwijl ik 4 keer seks met haar had”
    PREMIUM

    Eerste reactie van Dennis ‘Black Magic’ na veroorde­ling: “Ik zou haar 2 keer verkracht hebben, terwijl ik 4 keer seks met haar had”

    “M’n koffers staan al klaar. De politie komt me zo oppikken om naar de gevangenis te gaan”, zegt Dennis ‘Black Magic’ Burkas (49) aan HLN via de telefoon. De voormalige pornoproducent werd deze ochtend veroordeeld tot zeven jaar cel voor de verkrachting en aanranding van acht vrouwen. Vanuit zijn woonkamer in Boutersem, omringd door zijn gezin, reageert hij voor het eerst op het vonnis. “De wraakactie is geslaagd... Die meisjes wisten dat seks part of the job was.”