Karien Kesteman, de moeder van de beschuldigde, kwam woensdagnamiddag getuigen in het Brugse assisenhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Karien Kesteman, de moeder van de beschuldigde, kwam woensdagnamiddag getuigen in het Brugse assisenhof. © Photo News

ASSISEN. Moeder van Davy (32) zet kwaad bloed bij nabestaanden: “Ik vind dat Sharon mijn zoon bedrogen heeft”

Boezinge/Vleteren/Poperinge/BruggeZoals enigszins verwacht werd, heeft Karien Kesteman (57) tijdens haar getuigenis in het Brugse assisenhof flink uitgehaald naar het slachtoffer. De moeder van de beschuldigde stelde onomwonden dat Sharon Gruwez (22) haar zoon bedrogen heeft. “Ze was soms heel lief, maar kon ook plots helemaal omkeren”, vertelde ze over haar voormalige schoondochter. En ook over de zoektocht naar de dashcam van haar zoon gaf moeder Kesteman haar eigen versie.

  1. ASSISEN. Beschuldigde herinnert zich niets meer van de fatale crash die Sharon (22) het leven kostte: “Maar ik hield van haar en van m’n auto’s. Ik zou haar nooit iets aandoen”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Beschuldig­de herinnert zich niets meer van de fatale crash die Sharon (22) het leven kostte: “Maar ik hield van haar en van m’n auto’s. Ik zou haar nooit iets aandoen”

    Geen traan liet Davy Kesteman (32) tijdens z’n verhoor in het Brugse assisenhof. Schijnbaar onbewogen en bij momenten zelfs arrogant herhaalde de Poperingenaar dat de dood van zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (22) een ongeval was. “Waarom hij dan liefst 191 kilometer per uur reed op het moment van de crash?”, vroeg de voorzitter zich meermaals af. “Ik heb er geen verklaring voor”, antwoordde Kesteman evenveel keer. “Van de crash herinner ik me niets.”
  2. ASSISEN. Advocaat van Davy (32) bikkelhard voor onderzoeksrechter: “Sorry, maar dan zou u beter iets anders gaan doen”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Advocaat van Davy (32) bikkelhard voor onderzoeks­rech­ter: “Sorry, maar dan zou u beter iets anders gaan doen”

    De Ieperse onderzoeksrechter Kristof Vulsteke startte vier dagen na haar overlijden een onderzoek naar de dodelijke crash waarin Sharon Gruwez (22) het leven liet. Een klacht met burgerlijke partijstelling van de nabestaanden lag aan de basis daarvan. “Hij is een psychopaat die z’n vriendin niet kan afstaan”, klonk het over Davy Kesteman (32). Diens advocaten haalden maandagnamiddag bijzonder hard uit naar de onderzoeksrechter. En naar de familie van Sharon.
  1. Eigenaar ontsnapte kangoeroe ziet voorstel voor ‘onkostenvergoeding’ van Bellewaerde niet zitten: “Tien tickets kopen? Het is alsof mijn dier het park moet rechthouden”
    PREMIUM

    Eigenaar ontsnapte kangoeroe ziet voorstel voor ‘onkosten­ver­goe­ding’ van Bellewaer­de niet zitten: “Tien tickets kopen? Het is alsof mijn dier het park moet rechthou­den”

    Ieper is in de ban van een soap rond... een witte kangoeroe. Varkensboer Karel Cannaert (48), de eigenaar van het dier dat zaterdag de benen nam, kan er niet mee lachen dat hij zijn kangoeroe niet mee naar huis krijgt. Het beestje zit in dierenpark Bellewaerde, maar daar willen ze een symbolische onkostenvergoeding aanrekenen. “Wij hebben tenslotte voor het welzijn van het dier gezorgd”, klinkt het in het dierenpark.
    Ieper
  2. Doodrijder of kille moordenaar? Davy (32) verschijnt voor assisen na dodelijke crash met z’n ex-vriendin Sharon (22): “Dit was géén ongeval”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    Doodrijder of kille moordenaar? Davy (32) verschijnt voor assisen na dodelijke crash met z’n ex-vrien­din Sharon (22): “Dit was géén ongeval”

    1,47 promille had Poperingenaar Davy Kesteman (32) in z’n bloed toen hij op 1 november 2018 aan bijna 200 km/u uit de bocht vloog met zijn BMW 316. Zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (22) werd uit de wagen geslingerd en stierf ter plaatse. Een proces voor de politierechtbank, zo leek het, maar drie jaar later staat Kesteman plots voor het hof van assisen voor moord. Door een klacht van de nabestaanden, die niet geloven in een ongeval. “Als ik je niet kan hebben, zal niemand je hebben”, hoorden zij Kesteman meermaals zeggen tegen Sharon.