©  BELGA

Gegevensbeschermingsautoriteit: “Mogelijk beveiligingslek bij Covid Safe Ticket van 39.000 mensen”

Bij het valideren en lezen van de Covid Safe Tickets via de CovidScan-applicatie is sprake van een mogelijk beveiligingslek. Dat meldt de Gegevensbeschermingsautoriteit, die zegt de zaak zeer ernstig te nemen “gezien de bijzonder gevoelige aard van gezondheidsgegevens”. Het potentiële gegevenslek zou gevolgen hebben voor meer dan 39.000 mensen.

Bron: BELGA

Het Covid Safe Ticket is het gezondheidsbewijs waarmee mensen kunnen aantonen dat ze gevaccineerd, immuun of Covid-19 negatief zijn om vervolgens toegang te krijgen tot bepaalde evenementen. Het wordt rechtstreeks via de CovidScan-applicatie gelezen en gevalideerd, die, in het geval van gevaccineerde personen, vóór de validering van het ticket controleert of de gevaccineerde persoon niet onlangs een positieve PCR-test aflegde. Deze verificatie zou gebeuren aan de hand van een gecodeerde lijst.

Volgens de Gegevensbeschermingsautoriteit werd er in deze fase van het scanproces door een burger een potentiële beveiligingsfout opgemerkt, luidt het woensdag in een communiqué.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer