Dochter Liesa verzorgde de layout, echtgenote Nadine haalde er de schrijffouten uit, de autobiografie van Urbanus werd een familiale aangelegenheid tijdens de lockdown: "Het leest als één lange zaalshow."
Volledig scherm
PREMIUM
Dochter Liesa verzorgde de layout, echtgenote Nadine haalde er de schrijffouten uit, de autobiografie van Urbanus werd een familiale aangelegenheid tijdens de lockdown: "Het leest als één lange zaalshow." © Jan De Meuleneir / Photo News

Urbanus schreef autobiografie: “In mijn familie werd véél gelachen. In de eerste plaats met onze eigen miserie”

ShowbizzHij had het tien jaar geleden al eens geprobeerd met een ‘spookschrijver’, maar dat klikte niet. En dus maakte Urbanus van de lockdown gebruik om zijn levensverhaal zélf op te schrijven. ‘En Van Waar Dit Allemaal Komt’ is qua anekdotes per strekkende meter geheid een nieuw wereldrecord. Zijn oudste dochter verzorgde de layout, echtgenote Nadine deed de eindredactie. “Het is een dik boek, 512 bladzijden, ik heb dan ook veel meegemaakt in mijn leven. Maar als mijn vrouw de schrijffouten er niet had uitgehaald, waren het 900 pagina’s geweest.”

20 reacties

  • Jean Schepens

    2 jaar geleden
    toch veel plezier beleefd aan zijn films ; pure ontspanning en lachen ... NONKELJEAN
  • Wouter Van de Walle

    3 jaar geleden
    Zalige mens nog steeds
  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    Grappige liedjes, grappige verhaaltjes, grappige filmpjes, grappige tekeningen... Urbanus HAD het allemaal. Jammer dat hij tegenwoordig de controverse laat primeren op de humor ipv omgekeerd. Maar hij mag me alsnog verrassen.
  • Jurgen Meurs

    3 jaar geleden
    Als kind veel en hard gelachen met zijn moppen en zaalshows. Nu als volwassene zijn de mopjes misschien wat belegen maar wat heeft die man een paar geweldige nummers afgeleverd. Als je voor bij de nonsens kan kijken zitten daar behoorlijke boodschappen in.
  • chris vangiesbergen

    3 jaar geleden
    Is en blijft een vakman . Kunnen er maar weinig aan hem tippen . Herinner mij nog de heisa toen zijn liedje een bakske vol met stro en het filmpje het laatste avondmaal uitkwam . Daarmee stampte hij op veel hun schenen maar het maakte hem nog beroemder . Echt een klasse bak