Staatssecretaris Sammy Mahdi in de Kamer.
Volledig scherm
Staatssecretaris Sammy Mahdi in de Kamer. © RV

Kamer debatteert nu al 30 uur over begrotingsakkoord en einde is nog niet in zicht

De Kamer debatteert nu al 30 uur over de State of the Union van premier Alexander De Croo (Open Vld). Op dit moment wordt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) ondervraagd en verscheidene andere ministers moeten nog de revue nog passeren.

133 reacties

  • Marcus Vadis

    3 jaar geleden
    We gaan 50€ krijgen? en van Vlaanderen nog eens 50€, man we worden rijk! Spijitig genoeg is het maar een vestzak-broekzak operatie want dat geld moeten we op een andere manier weer terug betalen. En maar palaveren in dat parlement, democratie werkt niet meer, punt aan de lijn.
  • Jonathan Monsaert

    3 jaar geleden
    Ik snap niet waarom de Belg dit misselijkmakend circus blijft tolereren. Dit ondemocratisch Vivaldi-gedrocht zadelt de werkende middenklasse op met geniepige belastingen allerhande en toch blijven wij dit pikken? Net zoals de torenhoge taksen op nutsvoorzieningen en diesel en benzine waardoor de prijzen de pan uit swingen. Ook hier laat de flatercoalitie ons in de steek. Waar blijven de gele hesjes? Aan alle verontwaardigden: pas jullie stemgedrag aan! #nietmijnregering #2024
  • ruddy claerhout

    3 jaar geleden
    Niet hier gaat de goedkeuring volgen, maar bij de volgende verkiezingen.
  • boris paesen

    3 jaar geleden
    Veel volk zit er niet.
  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    We gaan ons lekker uitputten want dan maken we wijze beslissingen. De opgever verliest. Bende kleuters die hun eigen zakje wel zal vullen.
  1. Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blankenbergse kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”
    PREMIUM

    Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blanken­berg­se kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”

    Hij had het hazenpad al gekozen, toen de rechter in Brugge hem eind december vorig jaar bij verstek veroordeelde tot een effectieve celstraf wegens nieuwe drugsfeiten. Maar de Blankenbergse kapper Dylan L. (28) deelde gretig foto’s van het leventje dat hij intussen leidde op Tenerife. Met een Mercedes C63 én een gepersonaliseerde nummerplaat als ultiem symbool van al die luxe. Dat gepoch deed hem zaterdag de das om. Portret van een kapper met losse handjes, die vorige week nog genoemd werd in een zaak rond smokkel van drugs in de gevangenis van Brugge.
    Blankenberge
  2. Kamer debatteert over State of the Union: “De middenklasse krijgt peanuts toegeschoven, maar moet voor 600 miljoen euro in de eigen buidel tasten”

    Kamer debatteert over State of the Union: “De middenklas­se krijgt peanuts toegescho­ven, maar moet voor 600 miljoen euro in de eigen buidel tasten”

    Oppositie en meerderheid debatteren woensdag in de Kamer over de State of the Union die premier Alexander De Croo (Open Vld) dinsdag gaf. Onder meer de maatregelen van de regering tegen de stijgende energiefactuur zijn voorwerp van discussie. “De middenklasse krijgt peanuts toegeschoven, maar moet wel voor 600 miljoen euro in de eigen buidel tasten", sneerde N-VA-fractieleider Peter De Roover.