Opnieuw meerdere Lidl-winkels gesloten door staking

Bij supermarktketen Lidl blijven ook donderdag winkels gesloten door een staking tegen de aanhoudende hoge werkdruk. In Vlaanderen zijn er al zeker in Limburg en Oost-Vlaanderen winkels die de deuren niet geopend hebben, klinkt het bij de socialistische vakbond. Volgens de liberale vakbond zijn tal van winkels gesloten, de situatie zou te vergelijken zijn met woensdag. Toen bleven in heel het land meer dan 100 winkels dicht.

mtm
Bron: BELGA

LEES OOK. Te weinig personeel, haperend bestelsysteem en plots veel meer brood bakken: waarom er gestaakt wordt bij Lidl (+)

Het aantal supermarkten dat donderdag gesloten is, ligt in lijn met woensdag, schat ook Jan De Weghe, nationaal secretaris van BBTK, in. “Ik denk dat het gewicht van de actie nu meer in Wallonië ligt.” Woensdag was het andersom en waren er meer winkels gesloten in Vlaanderen. Hij merkt ook op dat het weekend eraan komt. Volgens De Weghe is nog geen overleg gepland.

“In Limburg zal een zestal winkels gesloten blijven”, zegt Mary-Anne Smeets van bediendebond BBTK donderdagochtend. “Het kan zijn dat nog meer winkels dichtblijven, we horen dat veel werknemers bereid zijn om te staken vandaag. Als er bijvoorbeeld geen volledige bezetting is, kan het zijn dat de aanwezigen achter gesloten deuren zullen werken.”

Ook in Oost-Vlaanderen blijven er winkels gesloten, voegt Katrien Degryse van BBTK toe. In het Gentse blijven bijvoorbeeld de vestigingen van Zelzate, Wondelgem, Gent (van Ryhovenlaan), Destelbergen en Mariakerke dicht, net als de winkel in Maldegem.

In de regio Luik blijven zeven of acht winkels toe, zegt de liberale bond ACLVB. Dat aantal zou de komende uren nog toenemen omdat er personeelsvergaderingen gepland zijn, in Luik en Charleroi.

ACLVB betreurt dat de directie enkel zou voorgesteld hebben om komende maandag samen te komen. De vakbond wil dat er sneller rond de tafel gezeten wordt.

Bij de warenhuisketen sluimert al lang een sociaal conflict over de hoge werkdruk. Ook dit voorjaar waren er al acties bij Lidl. Woensdag bleven in heel het land meer dan 100 van de ongeveer 300 winkels dicht, meldde de directie. Het ging daarbij om meer dan 60 filialen in Vlaanderen.

LEES OOK. Directie Lidl stuurt deurwaarder naar distributiecentrum in Genk om blokkade op te heffen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen