Staatssecretaris Sammy Mahdi in de Kamer.
Volledig scherm
Staatssecretaris Sammy Mahdi in de Kamer. © RV

Kamer debatteert nu al 30 uur over begrotingsakkoord en einde is nog niet in zicht

De Kamer debatteert nu al 30 uur over de State of the Union van premier Alexander De Croo (Open Vld). Op dit moment wordt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) ondervraagd en verscheidene andere ministers moeten nog de revue nog passeren.

133 reacties

  • Marcus Vadis

    3 jaar geleden
    We gaan 50€ krijgen? en van Vlaanderen nog eens 50€, man we worden rijk! Spijitig genoeg is het maar een vestzak-broekzak operatie want dat geld moeten we op een andere manier weer terug betalen. En maar palaveren in dat parlement, democratie werkt niet meer, punt aan de lijn.
  • Jonathan Monsaert

    3 jaar geleden
    Ik snap niet waarom de Belg dit misselijkmakend circus blijft tolereren. Dit ondemocratisch Vivaldi-gedrocht zadelt de werkende middenklasse op met geniepige belastingen allerhande en toch blijven wij dit pikken? Net zoals de torenhoge taksen op nutsvoorzieningen en diesel en benzine waardoor de prijzen de pan uit swingen. Ook hier laat de flatercoalitie ons in de steek. Waar blijven de gele hesjes? Aan alle verontwaardigden: pas jullie stemgedrag aan! #nietmijnregering #2024
  • ruddy claerhout

    3 jaar geleden
    Niet hier gaat de goedkeuring volgen, maar bij de volgende verkiezingen.
  • boris paesen

    3 jaar geleden
    Veel volk zit er niet.
  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    We gaan ons lekker uitputten want dan maken we wijze beslissingen. De opgever verliest. Bende kleuters die hun eigen zakje wel zal vullen.
  1. PORTRET. Wie is de VUB-dokter die zaad zou hebben gebruikt zonder dat donoren dat wisten? “Hij had een voorkeur voor studenten LO”
    PREMIUM

    PORTRET. Wie is de VUB-dok­ter die zaad zou hebben gebruikt zonder dat donoren dat wisten? “Hij had een voorkeur voor studenten LO”

    Hij was de eerste die een donorkind in ons land zou hebben verwekt, en de eerste die in de jaren 70 een spermabank oprichtte in ons land. Onder zijn patiënten bevonden zich ook wereldleiders en Hollywoodsterren, maar nu komt hij in opspraak. Wie is de in 2016 overleden Robert Schoysmans de Brusselse dokter die zaad van studenten zonder hun medeweten heeft gebruikt om donorkinderen te verwekken? “Hij zei nooit dat hij de eerste was, maar hij was het wel.”
  2. OVERZICHT. Weg met ziektebriefje voor één dag (behalve voor kmo's), strenger voor langdurig zieken: dit staat in het nieuwe begrotingsakkoord

    OVERZICHT. Weg met ziekte­brief­je voor één dag (behalve voor kmo's), strenger voor langdurig zieken: dit staat in het nieuwe begrotings­ak­koord

    Na een verwarrende nacht en ochtend werd uiteindelijk een begrotingsakkoord bereikt. Dat wordt bevestigd aan onze redactie door verschillende bronnen. De onderhandelingen sprongen vannacht nog af en premier De Croo (Open Vld) en een aantal andere ministers verlieten de tafel. De gesprekken over het gunstregime voor de eerste aanwerving en de versoepelingen van nachtarbeid zouden telefonisch verder zijn gevoerd. “De voorbije weken is bijzonder had gewerkt, en we zijn gekomen tot een zeer breed pakket aan maatregelen", kondigt de premier aan tijdens de persconferentie over het begrotingsakkoord. Er komt een korting op de energiefactuur, kmo’s zouden in vrijgesteld worden van de afschaffing van het ziektebriefje en wie werkt zou een belastingkorting tot 150 euro krijgen. Een overzicht van wat we nu al weten over het begrotingsakkoord. Volg hier de State of the Union van premier Alexander De Croo in het federale parlement.