Waals minister van Financiën Jean-Luc Crucke (MR) en Waals minister-president Elio di Rupo (PS) in het Waals parlement in Namen.
Volledig scherm
Waals minister van Financiën Jean-Luc Crucke (MR) en Waals minister-president Elio di Rupo (PS) in het Waals parlement in Namen. © BELGA

Coronapas in Wallonië vanaf 1 november

Vanaf 1 november is in heel Wallonië een Covid Safe Ticket (CST) of coronapas van kracht. Vanaf dan zal iedereen ouder dan 16 jaar een geldige coronapas moeten kunnen voorleggen in dancings en discotheken, horecazaken en sport- en fitnesscentra. De pas zal ook nodig zijn in feestzalen, ziekenhuizen, woonzorgcentra en op evenementen met minstens 50 personen binnen of 200 personen buiten. 

17 reacties

  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Het idee is goed, héél goed maar het vaccineren verplichten zou nog véél beter zijn. Met dat corona-certificaat ben je niet zeker, ze geven onderling hun stomme phones door en ze gebruiken het papieren certificaat van iemand anders. Beter de cafés en restaurants gewoon terug te sluiten, punt gedaan. Het zijn échte broeihaarden van virussen en microben.
  • Franc saas

    3 jaar geleden
    blijkbaar zijn ze dus in Wallonië verstandiger dan in Vlaanderen wat de corona pas betreft ...inderdaad ze zijn verstandiger en ze slagen er ook nog in,om Vlaanderen ieder jaar miljarden te laten betalen !! dus kort gezegd ...slimme walen hé.
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Volledig op tegen. Het is voor iedereen een recht om te eten in een restaurant. Een recht. Wat met alle mensen die winkelen gaan? Ga je die ook verplichten een coronapas voor te leggen? Wees toch eens logisch. We verdelen de samenleving weer. Voor grote evenementen ben ik akkoord maar meer niet. Vrijheid is ons recht om te eten en te drinken waar wij willen. En niet enkel met een coronapas. Ja, ik ben zelf gevaccineerd
  • luc vanmechgelen

    3 jaar geleden
    Je ziet in Nederland (waar de pas al een tijdje gebruikt wordt) het aantal besmettingen oplopen. Zo heel goed werkt die pas dan toch niet.
  • Karel Dillen

    3 jaar geleden
    Gelukkig is er meer gezond verstand in Wallonië dan in Vlaanderen.