Olivier van den Bogert, filiaalhouder bij Lidl: "We zijn onderbemand. Toch zou zelfs de bijkomende ondersteuning die in 2018 na een week staken werd afgedwongen wegvallen, wegens niet langer financieel haalbaar.”
Volledig scherm
PREMIUM
Olivier van den Bogert, filiaalhouder bij Lidl: "We zijn onderbemand. Toch zou zelfs de bijkomende ondersteuning die in 2018 na een week staken werd afgedwongen wegvallen, wegens niet langer financieel haalbaar.” © Mine Dalemans


Corona deed omzet stijgen, maar dat is voorbij: wat is er aan de hand met onze supermarkten?

Misnoegde stakende werknemers bij Lidl, lege rekken eerder bij Carrefour en Colruyt dat zijn winstverwachtingen al naar beneden bijstelde: wat is er aan de hand met onze supermarkten? Na een boerenjaar wacht de sector een nog veel uitdagendere periode, weten experts. “De concurrentie is enorm, en in een sector onder druk telt elke cent.”

142 reacties

  • Yolande MARIS

    2 jaar geleden
    De verarmde bevolking kan zich niets meer permitteren en in zo een tijd verhogen ze al hun prijzen de graaiers.Een kale kip kan men niet meer plukken.
  • Ludo Broeders

    2 jaar geleden
    Waarom in Godsnaam hebben we zo een hoog assortiment nodig, beperk het aanbod en het is al heel wat werk bespaard. Als je vroeger naar de kruidenier ging had je bijvoorbeeld keuze uit vier kazen, nu uit vijftien. Wie vraagt het zo een uitgebreid assortiment?
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    goed hamsteren want niks wordt nog goedkoper :-) Dan loont het bovendien ook nog de moeite om over de grens je koffer te vullen : toiletgerief, dierenvoeding, water, boter ... Het is de BTW van 21% die de commerce den das omdoet maar dat snapt de politiek hier niet. Als ze durfden zouden ze die nog liefst verhogen...
  • Elle Devee

    3 jaar geleden
    Nu gebruiken al die verzamelaars van wc papier en dergelijke hun stock die in de garage en op zolder opgeslagen ligt.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Als hier iets 50 € kost en inde buurlanden 30 € dan ga ik niet noodzakelijk over de grens kopen. Het komt er vaak gewoon op neer dat ik het niet meer koop omdat ik me anders opgelicht voel.