Bart De Pauw en Nadine Van der Linden.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Pauw en Nadine Van der Linden. © Photo News

Onze reporter volgde proces De Pauw vanop eerste rij: "Het was scherven rapen. Valt er nog iets te lijmen? Of: potje breken, potje betalen?”

Vier jaar heeft het kamp De Pauw gezwegen: “Wij praten pas op het proces.” Dan wil je wel horen wat ze uiteindelijk te zeggen hebben. Iedereen zat dus op het puntje van de banken, sommige dames vielen er van verontwaardiging bijna af. “Het is hier geen theaterzaal”, probeerde de rechter een dag vol emoties te leiden. Uit de verdediging bleek dat De Pauw niet zinnens is om de martelaar van #metoo te worden. Maar in zijn eindwoord brak hij: een huilende, bevende man die zo graag wou ‘dat vrouwen mij graag zien’ dat het zielig werd. 

73 reacties

  • Hendrik Goris

    3 jaar geleden
    Tony Van Baelen, die vraag heb ik me ook al eens gesteld. Het geeft minstens de indruk dat de toenmalige VRT bazen graag van een contract met De Pauw af wilden. En ik vraag me ook af of De Pauw nu echt de enige is bij de hele VRT die zich wat meer kan veroorloven omdat hij baas was... Tenslotte mogen we niet reageren op het artikel over meester Mussche, die alleen slachtoffers van sexueel geweld zou verdedigen, feit is, ze heeft ook al eens een dader vrij gekregen!
  • Chris Van den Eede

    3 jaar geleden
    Toch wel een proces van de gemiste kans en een levenslange straf. Nu is er polemiek over de rol van Unia (terecht denk ik), gaat het over wat de vrouwen verwachtten (excuses maar niet aanvaard). Terwijl het had moeten gaan om een duidelijke boodschap dat er grenzen zijn maar die is helemaal verloren gegaan door die twee zaken. Ondertussen is zijn bedrijf en broodwinning weg, een zware straf. De proporties zijn zoek en wat is er nu bereikt? Een gemiste kans voor vrouwen en daders, helaas.
  • Lucien Mertens

    3 jaar geleden
    De échte slachtoffers zijn vrouw en kinderen van De Pauw, en het is intriest dat zoiets in de media uitgesmeerd wordt.
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Als ik ongewenste telefoontjes en berichtjes krijg dan blokkeer ik ze.Waarom lieten deze vrouwen dit gebeuren?Teveel gericht op hun carriere?VRT betrokken partij,dus moet zich onthouden van commentaar.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    De baas moet altijd slimmer zijn en kan slimmer zijn. Daar zit de essentie. En het is wel zielig dat het zou komen omdat men als baas geen pets in zijn gezicht kan krijgen om hem duidelijk te maken dat hij over de schreef gaat. Wie een beetje opgevoed en wat verstand heeft moet van zichzelf al weten waar de grens ligt. Misschien een onderwerp voor Weyts zijn eindtermen.
  1. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.