2015 Getty Images

Santé! Stromae trakteert eindelijk op een gloednieuwe single: beluister hem hier en bekijk de videoclip

Stromae heeft onverwacht een nieuwe single uitgebracht: "Santé", een ode aan de diversiteit en aan mensen die in de luwte van de samenleving toch belangrijk werk verrichten. Eindelijk kunnen we spreken van de definitieve comeback van de Brusselse maestro. 

Nadat de wereldster nog maar enkele dagen terug twee Belgische concertdata had aangekondigd, kon nieuw materiaal niet heel lang meer uitblijven. De geruchten over een nakend album zwollen immers al aan sinds de zomermaanden. Het nummer is dus zeker de voorbode van meer. 

"Santé" klinkt als een vintage Stromae-song: een subtiel exotisch cumbiaritme, vermengd met een loden elektrosound en typerende "Brelliaanse" verzen. Natuurlijk kon een stichtende boodschap bij dit alles niet ontbreken. Beluister hier de single en bekijk meteen ook de videoclip:

Op een paar muzikale uitstapjes na, kunnen we spreken van een eerste volwaardige solo-single sinds "Quand c'est". Dat nummer kwam in 2015 uit als single, maar stond wel al op zijn album "Racine carrée" uit 2013. In 2018 bracht hij wel nog "Défiler" uit, maar dat was bedoeld als soundtrack bij de modeshow van zijn kledingmerk Mosaert. 

Stromae met "Quand c'est" (2015):

De concerten op Werchter Boutique en Les Ardentes vinden plaats op respectievelijk 19 juni 2022 en 10 juli 2022. Tickets zijn te verkrijgen via ticketmaster.be en via de websites van de festivals. 

Ilse Liebens: "200 procent Stromae"

Radiopresentatrice Ilse Liebens noemt de nieuwe single "200 procent Stromae" in "De ochtend" op Radio 1. "Acht jaar na zijn laatste album is dit een logisch vervolg. Het is Stromae zoals we hem kennen: een aanstekelijk ritme, zijn prachtige stem, teksten vol met dubbele bodems en woordspelingen."

"En maatschappelijk houdt hij opnieuw de vinger aan de pols. Het gaat over diversiteit. Over toosten op zij die zelf niet kunnen toosten, de mensen die de shitty jobs doen en die niet opgemerkt worden. Wanneer straks de videclip wordt gepost (om 18 uur vanavond) komt het verhaal nog mooier samen."

Beluister het gesprek met Ilse Liebens in "De ochtend" op Radio 1:

"Je verwacht misschien iets vernieuwends. Dat is het niet, maar na 4 keer luisteren vind ik dat eigenlijk niet storend. Ik ben gewoon blij dat hij terug is", zegt Studio Brussel-presentatrice en grote Stromae-fan Eva De Roo. "Er zit iets zuiders in. Het lijkt vrolijk, maar er zit weer een dubbele bodem in. De maatschappij blootgelegd in een feestnummer."

Beluister het gesprek met Eva De Roo op Studio Brussel:

Meest gelezen