Rani De Coninck in De Cooke & Verhulst Show.
Volledig scherm
Rani De Coninck in De Cooke & Verhulst Show. © SBS

Rani De Coninck zit al bijna 30 jaar in de media: “Beginnen te zweven is nergens voor nodig”

SHOWBIZZVolgend jaar loopt Rani De Coninck (51) al dertig jaar in de showbizz rond. Na al die jaren vindt ze nog altijd dat je moet springen als er zich nieuwe opportuniteiten aandienen. Zo ging het destijds toen radiozender Joe, waar ze vandaag de finale van de top 2000 presenteert, haar opviste. Maar zo ging het ook toen Gert Verhulst en James Cooke bij haar aanklopten om net als vorig seizoen een vaste tafelgast in hun Cooke & Verhulst Show te worden. “Ik wist dat het met James en Gert weleens héél tof zou kunnen worden. En als mijn gevoel ‘ja’ zegt, dan ga ik ervoor”, zegt Rani.  

  1. Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroorzaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamteloos en cynisch”
    PREMIUM
    55

    Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroor­zaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamte­loos en cynisch”

    Een soort van ‘Topdokters’, maar dan over straffe Vlaamse ingenieurs: dat moet ‘Knappe koppen’ op VRT worden. Maar het programma is, lang voor de eerste opname, bron van alwéér een nieuwe rel over de openbare omroep. De VRT-top zou al te graag de 500.000 euro subsidie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hebben aanvaard, zonder inhoudelijk debat over zo’n programma. En dat is, volgens critici, niet de eerste keer. Wij gingen na wat er precies aan de hand is bij de openbare omroep.
  2. Team Laura maakt vanavond meeste kans om ‘The Voice’ te winnen: “Ik vraag Koen Wauters nog steeds advies”
    TV

    Team Laura maakt vanavond meeste kans om ‘The Voice’ te winnen: “Ik vraag Koen Wauters nog steeds advies”

    “Of mijn team nu wint of niet, ik voel me nu al gewonnen.” In de finale van ‘The Voice van Vlaanderen’ heeft Laura Tesoro (27) met Christophe (43) en Lucas (17) statistisch gezien meer kans om te winnen dan coaches Koen Wauters (56) en Mathieu Terryn (30), die slechts met één kandidaat in de finale staan. Maar dit seizoen is sowieso al bijzonder voor de zangeres. Exact tien jaar geleden stond ze zelf in de finale van de wedstrijd, in het team van Koen Wauters. “Het is een privilege om van hem nog steeds tips en tricks te krijgen.”