Davy Kesteman en slachtoffer Sharon Gruwez.
Volledig scherm
PREMIUM
Davy Kesteman en slachtoffer Sharon Gruwez. © Photonews/RV

ASSISEN. Davy Kesteman (32) biedt verontschuldigingen aan in laatste woord: “Ik heb dood van Sharon nooit gewild”

Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge“Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is voor de familie en voor Sharon. Ik heb dit nooit gewild.” Davy Kesteman (32) heeft vrijdagmorgen op z’n assisenproces nog een laatste keer het woord gekregen, alvorens de volksjury zich terugtrok voor het beraad over de schuldvraag. De Poperingenaar bood de familie van Sharon Gruwez (22) nog een laatste keer zijn verontschuldigingen aan. De jury moet nu beslissen of haar dood een ongeval was of een brutale moord.

  1. ASSISEN. Advocaten van Davy Kesteman (32): “Als hij Sharon dood wilde, waarom nam hij dan geen mes of reed hij niet tegen een gevel?”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Advocaten van Davy Kesteman (32): “Als hij Sharon dood wilde, waarom nam hij dan geen mes of reed hij niet tegen een gevel?”

    “Davy Kesteman heeft dat ongeval nooit kunnen ensceneren. Hij stuurde zelfs naar rechts.” De advocaten van de verdediging hebben aan de volksjury gevraagd om hun cliënt enkel schuldig te verklaren aan onopzettelijke doding. “Waarom dan die enorme snelheid? Davy en Sharon hielden daar gewoon van”, stelden meesters Mounir en Omar Souidi. Na hun pleidooi besliste de voorzitter de planning om te gooien en het beraad over de schuldvraag naar vrijdag te verschuiven.
  2. ASSISEN. Vader van Sharon (22) zag dood van z’n dochter aankomen: “Ik wilde haar weg bij haar toekomstige moordenaar”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Vader van Sharon (22) zag dood van z’n dochter aankomen: “Ik wilde haar weg bij haar toekomsti­ge moordenaar”

    Ze liep ooit een kapot trommelvlies op, een gekwetste pols en werd eens de kleren van haar lijf gescheurd. Davy Kesteman (32) sloeg Sharon Gruwez (22) meermaals tijdens hun relatie, maar toch bleef de jonge vrouw bij hem. “Ze zag hem graag en wilde hem veranderen", vertelde haar vader James (49) in het Brugse assisenhof. Hij en de mama van Sharon dienden destijds klacht in tegen Kesteman voor doodslag. “Hij heeft z'n auto als moordwapen gebruikt.”
  1. ASSISEN. Moeder van Davy (32) zet kwaad bloed bij nabestaanden: “Ik vind dat Sharon mijn zoon bedrogen heeft”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Moeder van Davy (32) zet kwaad bloed bij nabestaan­den: “Ik vind dat Sharon mijn zoon bedrogen heeft”

    Zoals enigszins verwacht werd, heeft Karien Kesteman (57) tijdens haar getuigenis in het Brugse assisenhof flink uitgehaald naar het slachtoffer. De moeder van de beschuldigde stelde onomwonden dat Sharon Gruwez (22) haar zoon bedrogen heeft. “Ze was soms heel lief, maar kon ook plots helemaal omkeren”, vertelde ze over haar voormalige schoondochter. En ook over de zoektocht naar de dashcam van haar zoon gaf moeder Kesteman haar eigen versie.
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.