Davy Kesteman en slachtoffer Sharon Gruwez.
Volledig scherm
PREMIUM
Davy Kesteman en slachtoffer Sharon Gruwez. © Photonews/RV

ASSISEN. Davy Kesteman (32) biedt verontschuldigingen aan in laatste woord: “Ik heb dood van Sharon nooit gewild”

Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge“Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is voor de familie en voor Sharon. Ik heb dit nooit gewild.” Davy Kesteman (32) heeft vrijdagmorgen op z’n assisenproces nog een laatste keer het woord gekregen, alvorens de volksjury zich terugtrok voor het beraad over de schuldvraag. De Poperingenaar bood de familie van Sharon Gruwez (22) nog een laatste keer zijn verontschuldigingen aan. De jury moet nu beslissen of haar dood een ongeval was of een brutale moord.

  1. ASSISEN. Advocaten van Davy Kesteman (32): “Als hij Sharon dood wilde, waarom nam hij dan geen mes of reed hij niet tegen een gevel?”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Advocaten van Davy Kesteman (32): “Als hij Sharon dood wilde, waarom nam hij dan geen mes of reed hij niet tegen een gevel?”

    “Davy Kesteman heeft dat ongeval nooit kunnen ensceneren. Hij stuurde zelfs naar rechts.” De advocaten van de verdediging hebben aan de volksjury gevraagd om hun cliënt enkel schuldig te verklaren aan onopzettelijke doding. “Waarom dan die enorme snelheid? Davy en Sharon hielden daar gewoon van”, stelden meesters Mounir en Omar Souidi. Na hun pleidooi besliste de voorzitter de planning om te gooien en het beraad over de schuldvraag naar vrijdag te verschuiven.
  2. Meer spaarrente strikken? Met deze tips loop je je getrouwheidspremie niet mis
    Spaargids.be

    Meer spaarrente strikken? Met deze tips loop je je getrouw­heids­pre­mie niet mis

    In hun strijd om nieuwe klanten te werven en onder druk van de markt, krikten de banken hun spaarrentes de laatste tijd weer regelmatig op. Resideert je spaargeld al enige tijd op dezelfde rekening, bestaat de kans dat je elders inmiddels een interessanter spaartarief hebt gespot. Is het dan slim om je centen meteen over te hevelen? Of zitten er addertjes onder het gras? Spaargids.be vertelt je wat je niet mag ontgaan.