De crossers ploeterden door de modder in Fayetteville. Lang niet iedereen is even enthousiast over de omstandigheden in de VS, vooral logistiek is het niet voor alle ploegen evident.
Volledig scherm
De crossers ploeterden door de modder in Fayetteville. Lang niet iedereen is even enthousiast over de omstandigheden in de VS, vooral logistiek is het niet voor alle ploegen evident. © Photo News/social

“Vraag hier tien Amerikanen wat cyclocross is en er zullen er tien het niet weten”: voor veel crossers blijkt VS-trip niet bepaald een ‘American dream’

VeldrijdenSven Nys vindt het goed voor de ontwikkeling van het veldrijden, zijn oude rivaal Bart Wellens is een pak minder enthousiast. Het veldrithoofdstuk in de Verenigde Staten maakt de tongen los. “Nys en zijn ploeg hebben een heel bedrijf achter hen, terwijl wij onszelf moeten behelpen met een tentje en minder middelen”, schetst Wellens de situatie. Is het zó schrijnend?

12 reacties

  • André Vermaelen

    3 jaar geleden
    Buiten Vlaanderen en Zuid-Holland stelt veldrijden niets voor. Daar is Nijs even bekent als de Belgisch kampioen snelwandelen of sjoelbakken.
  • Eric De Baeremaeker

    3 jaar geleden
    Blijf dan volgend jaar thuis ! Juist of ze in Europa allemaal weten wat veldrijden is ?
  • Frans Van De Wiel

    3 jaar geleden
    Als je het veldrijden internationaal wil maken kan je niet zonder de VS.
  • francois demunter

    3 jaar geleden
    Nys zal wel ja zeggen, zijn grote sponsors zitten daar, ploeg krijgt alle faciliteiten. Van egoïsme gesproken.
  • Albain Van Eycke

    3 jaar geleden
    Tja het zijn maar Amerikanen wat wilt ge, nooit de snuggerste geweest he