ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroordeeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis

Boezinge/Vleteren/Poperinge/BruggeDavy Kesteman (32) heeft in het Brugse assisenhof 23 jaar opsluiting gekregen voor de moord op Sharon Gruwez (22) uit Boezinge. “We krijgen Sharon nooit meer terug, maar dit is wel een last die van onze schouders valt”, reageert de vader van het slachtoffer. Het hof wees de onmiddellijke aanhouding van de beschuldigde wel af, waardoor hij niet meteen naar de gevangenis moet.

  1. ASSISEN. Vader van Sharon (22) zag dood van z’n dochter aankomen: “Ik wilde haar weg bij haar toekomstige moordenaar”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Vader van Sharon (22) zag dood van z’n dochter aankomen: “Ik wilde haar weg bij haar toekomsti­ge moordenaar”

    Ze liep ooit een kapot trommelvlies op, een gekwetste pols en werd eens de kleren van haar lijf gescheurd. Davy Kesteman (32) sloeg Sharon Gruwez (22) meermaals tijdens hun relatie, maar toch bleef de jonge vrouw bij hem. “Ze zag hem graag en wilde hem veranderen", vertelde haar vader James (49) in het Brugse assisenhof. Hij en de mama van Sharon dienden destijds klacht in tegen Kesteman voor doodslag. “Hij heeft z'n auto als moordwapen gebruikt.”
  2. ASSISEN. Davy Kesteman (32) biedt verontschuldigingen aan in laatste woord: “Ik heb dood van Sharon nooit gewild”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Davy Kesteman (32) biedt veront­schul­di­gin­gen aan in laatste woord: “Ik heb dood van Sharon nooit gewild”

    “Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is voor de familie en voor Sharon. Ik heb dit nooit gewild.” Davy Kesteman (32) heeft vrijdagmorgen op z’n assisenproces nog een laatste keer het woord gekregen, alvorens de volksjury zich terugtrok voor het beraad over de schuldvraag. De Poperingenaar bood de familie van Sharon Gruwez (22) nog een laatste keer zijn verontschuldigingen aan. De jury moet nu beslissen of haar dood een ongeval was of een brutale moord.
  1. Zo vind je een betrouwbare plaatser voor zonnepanelen: “Aannemers ouder dan tien jaar zijn zeldzaam”
    Livios

    Zo vind je een betrouwba­re plaatser voor zonnepane­len: “Aannemers ouder dan tien jaar zijn zeldzaam”

    Zonnepanelen maken je deels onafhankelijk van de volatiele energieprijzen, zijn goed voor het milieu én je verdient ze op termijn terug. Heb je er nog geen op je dak liggen, maar wil je wel graag op de groene kar springen? Of wil je je bestaande exemplaren vervangen? Bouwsite Livios vroeg aan zonnepanelenexpert David Houthoofd van Energy Protect waarop je moet letten bij het vergelijken van offertes.
  2. ASSISEN. Waar is geheugenkaart uit dashcam van beschuldigde? “Intensief speurwerk van politie en groendienst leverden niets op”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Waar is geheugen­kaart uit dashcam van beschuldig­de? “Intensief speurwerk van politie en groen­dienst leverden niets op”

    Groot mysterie in het onderzoek naar de dodelijke crash van Sharon Gruwez (22) blijft de onvindbaarheid van de geheugenkaart uit de dashcam van Davy Kesteman (32). Werd die door diens moeder uit het wrak gehaald of raakte hij verloren bij de crash? “Het is alleszins mogelijk om dat kaartje te verwijderen”, stelde de verkeersdeskundige maandag in het Brugse assisenhof. De voorzitter gaf hem de opdracht om restanten van het toestel te onderzoeken, net als bewakingsbeelden waarop plots wél een remlicht van de BMW 316 te zien zou zijn.