Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) maakte vrijdag bekend dat ook Vlaanderen een korting op de energiefactuur zal geven.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) maakte vrijdag bekend dat ook Vlaanderen een korting op de energiefactuur zal geven. © VTM NIEUWS

ONZE OPINIE. Ons energiebeleid: “Hier, nen euro”

“Hier, nen euro!” Het Vlaamse en federale beleid om de stijgende energiefactuur te drukken, doet wat denken aan de legendarische reclamecampagne van De Lijn waarin het ‘stressmannetje’ door zijn dak gaat voor één euro. Nadat de federale regering een korting van 40 euro gaf, kon Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) niet achterblijven: “Hier, 50 euro!”. Pijnlijk: net op de dag dat de Nederlandse regering bekendmaakte elk gezin een korting van maar liefst 400 euro te geven. De échte uitdaging dreigt tijdens dat hele opbod ondertussen ondergesneeuwd te geraken: hoe stoppen we ermee om een fossiele brandstof als aardgas nog te subsidiëren?

28 reacties

  • Rudy Steyleman

    2 jaar geleden
    In België zijn de politici alleen maar bezig met elkaar tegen te werken. En zeker de NV bla bla bla 1 land 1 regering. Dat zou pas geld besparen.
  • renaud weise

    2 jaar geleden
    Enkele decennia geleden bij ondervraging van een J die vroeg aan de Keizer, Koning, koning van de Koningen, ondertussen zaliger, waarom hij (zijn) olie van 1 cent verhoogde per vat, antwoordde deze, waarom de westerse landen 75 % taksen vragen op (zijn olie)en dat dat zeker meer is dan 1 cent.
  • Freddy Valcke

    2 jaar geleden
    De beste manier om een groen energiebeleid te voren zijn financiële middelen hebben en daar knelt het schoentje in Belgie met zijn hoge belastingen, torenhoge schulden en begrotingen in onevenwicht. Ik heb echter nog geen enkele groene rakker zien betogen om deze zaken op orde te stellen en zo meer te kunnen investeren in in groene projecten.
  • Emiel Waterslaegers

    2 jaar geleden
    Niet gehinderd door enige kennis terzake van de vele politici, blijft een realistisch energiebeleid met een lange termijn visie nog altijd uit. Intussen gaan we regelrecht de muur in, en wie zal dan de sigaar smoren? Zeker niet Vanderstraeten, en ook niet Demir, noch Vandenbossche of Vandelanotte...
  • Patrick Van Lersberghe

    2 jaar geleden
    De Vlaamse regering moet dringend het geweer van schouder wisselen en doen waarvoor ze wordt aangesteld: De belangen van HEEL de bevolking behartigen en niet enkel die uit drukkingsgroepen die het klaar gekregen hebben om de hand van minister te leiden. Ineos wel en een gascentrale niet? Wie begrijpt dat nog?