De maatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir leveren een tegemoetkoming van 50 euro op.
Volledig scherm
PREMIUM
De maatregelen van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir leveren een tegemoetkoming van 50 euro op. © Photo News

Oppositie niet onder de indruk van maatregel om energiefactuur te verlichten: "Als de Vlaamse regering zich wil inspireren op het noorden: dit is het moment”

Nadat de Vivaldi-regering al aangaf de energiefactuur te hervormen, kondigt nu ook Vlaanderen aan de rekening te verlichten. In combinatie met de verlaagde nettarieven, komt die korting neer op 50 euro per gezin. Maar dat totaalbedrag verbleekt met wat in Nederland mogelijk is: daar bedraagt de compensatie gemiddeld 400 euro. “Als de Vlaamse regering zich wil inspireren op het noorden: dit is het moment.”

34 reacties

  • geert Verschelde

    2 jaar geleden
    Uiteraard betalen we meer voor onze energiefactuur. De regering Verhofstadt, met de partijen "groen" en "ecolo", heeft onze energie in handen gegeven aan de Fransen, zelfs een bijna-monopolie. Als nu ook nog eens de kerncentrales zouden moeten sluiten en vervangen worden door milieu belastende gascentrales zullen we nog meer gerold worden door Verhofstadt imitator De Croo. Maar onze Franstalige broeders zijn verliefd op Frankrijk .
  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    Toch een heel bedrag - astronomisch zelfs - die 50 euro per jaar. Dat is 0,13 euro per DAG of 4,16 euro per MAAND , stel je voor, voor een gezin. Nog een euro bijleggen en je kan elke maand 2 broden kopen. België, de hoorn de overvloeds.
  • Daniel Meuleman

    3 jaar geleden
    50 € korting op een jaar, dat geeft 4,16 € per maand. Dat is toch de mensen uitlachen in hun gezicht. Hebben die politiekers echt geen schaamtegevoel meer?
  • Lisette Theunis

    3 jaar geleden
    M.a.w., we krijgen ons teveel geïnde belastingen na 4 jaar terug; met 7€ intrest..
  • Karel Dillen

    3 jaar geleden
    Benieuwd hoe groot de aanhang voor Demir en NVA nog zal zijn als door hun politieke spelletjes een groot aantal Vlamingen zullen worden afgekoppeld op piekmomenten, om nog niet te spreken over de honderden jobs die niet naar Vlaanderen zullen gaan. Mooi voorbeeld tot welke absurde situaties hun drang naar confederalisme leidt. Laat ons dan ook hopen dat eerst de haven van Antwerpen afgekoppeld wordt, maar ik vrees ervoor.