Prins Amedeo en zijn Elisabetta Rosboch von Wolkenstein.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Amedeo en zijn Elisabetta Rosboch von Wolkenstein. © REUTERS

Royaltywatcher Thierry Debels neemt onze jonge royals onder de loep: “Het paleis is eigenlijk een kleuterklas”

RoyaltyIn het nieuwe boek ‘De jonge royals van België’ neemt royaltywatcher en auteur Thierry Debels (52) de kleinkinderen van koning Albert II (87) uitgebreid onder de loep. “Tegenwoordig gaat de meeste aandacht naar kroonprinses Elisabeth, maar in de jaren 90 werd Amedeo prominent naar voren geschoven. Tot hij plots naar de achtergrond verdween”, zegt Thierry. Voor ons zet hij de meest spraakmakende onthullingen uit zijn boek op een rijtje: “De koninklijke familie bestaat uit verschillende clans die elkaar voortdurend bestrijden.”

  1. Voormalige ‘Royalty’-medewerksters schetsen uniek portret van onze prinsessen: “Ik heb de indruk dat ze titels belangrijker vinden dan centen”
    PREMIUM
    Royalty

    Voormalige ‘Royalty’-medewerk­sters schetsen uniek portret van onze prinsessen: “Ik heb de indruk dat ze titels belangrij­ker vinden dan centen”

    Zonder dat er een bevalling plaatsvond, kreeg ons land er met Delphine (52) dit jaar een prinses bij. Maar Brigitte Balfoort (59) en Joëlle Vanden Houden (61), die onze koninklijke familie 20 jaar volgden voor het VTM-programma ‘Royalty’, vonden de tijd om meerdere redenen rijp voor een boek over de prinsessen van België. Dit zijn hun meest opmerkelijke ervaringen ooit met ons vorstenhuis, waaronder de minder bekende dochters van prinses Astrid. “Als Mathilde vindt dat ze een te kort jurkje heeft uitgekozen of te veel make-up opdoet, zal Elisabeth haar zin toch doordrijven.”
  2. Nederlanders hekelen 'luxeleven' Maxima: “Maar moet ze dan naar de Zara en in een rijtjeshuis gaan wonen?”
    PREMIUM
    Royalty

    Nederlan­ders hekelen 'luxeleven' Maxima: “Maar moet ze dan naar de Zara en in een rijtjes­huis gaan wonen?”

    Waardig, ambitieus, onbesproken en vooral: stijlvol. Jarenlang was koningin Máxima (52) de stabiele factor van het Nederlands koningshuis. Een baken van betrouwbaarheid, een toeverlaat in moeilijke tijden. Langzaam maar zeker lijkt het imago van de bekendste moeder van Nederland af te brokkelen. Kan ze het tij nog keren, of moet prinses Amalia de reputatie van de Oranjes redden? “Máxima zit geklemd in een harnas waar ze niet uit kan ontsnappen.”