'Squid Game'
Volledig scherm
PREMIUM
'Squid Game' © Reporters / Splash

Wat er gebeurde met de échte robotpop en waarom de politie er een hekel aan heeft: alles wat je nog niet wist over ‘Squid Game’

TVVan een obscure Zuid-Koreaanse kelder naar een wereldhit op Netflix: het succes van ‘Squid Game’ is niet te schatten. In een mum van tijd veroverde de reeks vol bloederige kinderspelletjes en maatschappijkritiek het kleine scherm. In tussentijd is er al veel inkt gevloeid over het opvallende programma, maar wist je al dat de personages gebaseerd zijn op échte mensen? En dat de reeks peperduur was? Een overzicht van de strafste feiten rond het streamingsucces.

11 reacties

  • Joan Lute

    2 jaar geleden
    Squid Game en dergelijke series of films zijn alleen maar geschikt om bekeken te worden door mensen die het gezond verstand hebben deze producties los te zien van de dagelijkse realiteit. Wanneer je dat kunt en een goed het onderscheid tussen goed en kwaad kent is het prachtig gemaakt entertainment dat filmisch enorm knap gemaakt is. Wanneer kopie gedrag op speelplaatsen of in het openbaar getoond wordt is het dringend tijd dat men eerst normbesef bijbrengt aan betrokken personen .
  • Marc Teirlynck

    2 jaar geleden
    jongens toch. Leer eens dat dit maar tv is en niet realiteit. Wil je niet kijken ok voor mij maar laat de mensen die dit een steengoede serie vinden ook gerust. Btw ik keek ook en vond deze serie heel goed maar daarom ga ik nog geen mensen afmaken. Family en thuis is ook fictie en denken ook velen dat dit realiteit is :s
  • Nathalie Cnoo

    2 jaar geleden
    Iedereen kijkt wat hij wil, niet? Geprobeerd en degoutant bevonden. Nu enkel nog iets vinden om de uilskuikens die hun kinderen dit soort rotzooi laten kijken (met gezellig “naspelen” tot gevolg) te laten inzien dat dit géén onschuldig vermaak is!
  • FILIP ELGERS

    2 jaar geleden
    Begin de twintigste eeuw dacht men er ook zo over. De verloren generatie van toen werd mondiaal met fysiek geweld uit de weg geruimd. Deze slachtingen werden nog openlijk georkestreerd. Heden ten dage is er het internet waarbij de verloren generatie netjes werd opgeborgen achter een reeks van schermpjes. De serie toont een perfecte mix van deze twee oplossingen waarbij het alternatief voor de huidige patstelling aan de kaak wordt gesteld,- met name pure tastbare fysieke horror.
  • Jean Marie Vandenberghe

    2 jaar geleden
    Dan weet je niet wat je mist want het is echt een leuke serie