MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez
Volledig scherm
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez © Photo News

Bouchez over behoud van belastingvoordeel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzetten?”

Premier Alexander De Croo heeft deze week, na ellenlange begrotingsgesprekken, zijn ‘State of the Union’ voorgesteld. De Croo zei taboes te willen doorbreken, maar raakte niet aan het belastingvoordeel voor een tweede of derde woning. Iets waar de MR van voorzitter Georges-Louis Bouchez op hamerde. “Mensen die in België investeren in een tweede of misschien zelfs derde eigendom zijn niet per se rijk”, zei de MR-voorzitter daarover bij de Zevende Dag. “Als mensen geld willen opzijzetten, waar moeten ze dat dan doen?” 

233 reacties

  • Marcus Vadis

    3 jaar geleden
    Mensen die geen woning kunnen kopen moeten wel beseffen dat zij geen woning konden huren als alle anderen maar één woning hadden. Er mag inderdaad wel geen fiscaal voordeel zijn bij tweede woning (je hebt ook geen voordeel als je die tweede woning cash betaalt, voordeel is enkel bij hypotheek).
  • Leopold Vanhoof

    3 jaar geleden
    En wie verdient er nu geen 5000€ per maand?
  • Marc Puystiens

    3 jaar geleden
    Ik ben niet rijk en heb hard gewerkt om mijn eerste woning af te betalen. Nu een 2de gekocht en ingecalculeerd wat kosten en baten zijn en moet zeggen dat dit zeer scherp is maar nog doenbaar mits extra job. Als ze dit afpakken ben ik de choco. België is specialist in het wijzigen van de spelregels tijdens het spel. Zijn dan verwonderd dat niemand nog durft te investeren. Nu rente weg op boekje en je kan je geld helemaal afhalen vd bank. Prutsers.
  • Peter Nols

    3 jaar geleden
    Het is niet Bouchez die verantwoordelijk is voor het opschorten van het belastingvoordeel op eerste woning in Vlaanderen. Dat is Jambon en de onvolprezen NVA.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Een maatregel op maat van de rijken, jongeren die sparen voor een woning moeten belasting betalen op hun spaarcenten en mensen die meerdere woningen kunnen aanschaffen die krijgen belastingvoordeel. Ik ken veel mensen met meerdere woningen in een vennootschap ondergebracht hebben en die rustig genieten van sociale voordelen, de wetten worden op maat geschreven van politici en de rijken.