Sciensano-viroloog Steven Van Gucht
Volledig scherm
PREMIUM
Sciensano-viroloog Steven Van Gucht © BELGA (James Arthur Gekiere)

Steven Van Gucht over vierde golf in ons land: “Waarschijnlijk geraak ik deze winter besmet. Maar da’s niet erg”

Komt de vierde coronagolf op ons af, of is die er zelfs al? Het aantal besmettingen in ons land is in 14 dagen verdubbeld. Dagelijks testen nu al 3.500 mensen positief. Wie raakt besmet? Wie belandt op intensieve zorg? En vooral: moeten we ons zorgen maken? Viroloog Steven Van Gucht beantwoordt zeven vragen.

111 reacties

  • karin verwimp

    2 jaar geleden
    Hangt er vanaf welk vaccin hij heeft gekregen. Als het J & J of AZ was en hij heeft geen derde prik gehad, gaat die nog wel anders praten. Hou maar in de gaten. De ziekenhuizen liggen momenteel stilaan vol met patiënten die net als hem dachten. En dan heb ik het vooral over de niet gevaccineerden. Niet over degenen die tegen hun wil AZ kregen ondanks hun leeftijd of een onderliggende kwaal.
  • Ludo Boodts

    2 jaar geleden
    Die zal nog wel op zijn woorden terugkomen. Enkel gebruikmaken van de coronapas had dit kunnen voorkomen.
  • Koenraad Coussee

    2 jaar geleden
    @Riet,vandaar de massa protesten in Frankrijk tegen het pas
  • Hans Torenven

    3 jaar geleden
    @ Riet Heirman: waarom een coronapas ? voel je je dan veilig ? voor een griepvirus ? lopen mensen met een HIV besmetting ook rond met een pas ? als EHBO'er zijnde, liever iemand reamineren met corona dan met HIV !
  • RIET HEIRMAN

    3 jaar geleden
    De covid pass zou overal moeten komen, ook in Vlaanderen. In september in Frankrijk gezien, die werd overal gebruikt en NIEMAND die er zich aan stoorde. Maar ja, hier regeert Brussel waar 70 % van de mensen van andere herkomst zijn, het is nu ondertussen wel gebleken hoe goed sommigen ervan de Belgische richtlijnen volgen. Degenen die daar niet gevaccineerd zijn komen nu naar hier, eerst bevolkten ze onze ziekenhuizen, nu onze horeca, fitness, enz. en zo komt de carrousel terug op gang.