Meer herstelpunten voor oude elektronische apparaten in kringwinkels

 ©  rr.

Er komen meer herstelpunten voor oude elektronische toestellen in de kringwinkels. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) zal daarvoor samenwerken met onder meer de koepel van kringwinkels, Recupel en elektronicaketen Vanden Borre.

Bron: Belga

Crevits wil de ecologische impact van elektronisch afval in Vlaanderen verkleinen door meer werk te maken van het herstel van oude elektronische apparaten. Daarvoor zijn de Vlaamse kringwinkels vanwege hun sociale en duurzame karakter de ideale partner, vindt ze.

Het project richt zich in een eerste fase op meer herstelplaatsen in de kringwinkels in Zuid-West-Vlaanderen, Zuid-Oost-Vlaanderen, regio Gent en Oost-Brabant. In een latere fase is sprake van een uitbreiding naar heel Vlaanderen. 

Ook op de arbeidsmarkt moet het project een positieve impact hebben. Het personeelsbestand in kringwinkels bestaat voornamelijk uit mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, door bijvoorbeeld een arbeidshandicap. Via opleidingen krijgen zij extra mogelijkheden om door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt.

De Vlaamse kringwinkels stellen meer dan 4.000 mensen tewerk in de sociale economie.