Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuws

Klant steekt café-uitbater in Brussel neer na discussie over Covid Safe Ticket

Het café in de Visverkopersstraat.Beeld Tom Coninckx

In de Visverkopersstraat, in het centrum van Brussel, zijn afgelopen zaterdag een caféhouder en een klant in een vechtpartij verwikkeld geraakt na een discussie over het Covid Safe Ticket. De klant trok daarbij een mes en bracht meerdere steken toe aan de uitbater. Hij was niet in levensgevaar en mocht ondertussen het ziekenhuis verlaten.

De hulpdiensten kregen zaterdagnacht een oproep rond 1.15 uur. Een klant zou de uitbater van een café meerdere messteken hebben toegebracht. De uitbater werd ter verzorging naar het ziekenhuis overgebracht en is arbeidsongeschikt.

De verdachte werd opgepakt en na verhoor ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. Die heeft de man gedagvaard om te verschijnen voor de Franstalige Brusselse correctionele rechtbank op 29 oktober 2021. Hij staat terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen met verboden wapenbezit.

Sinds afgelopen vrijdag moet je in Brusselse horecazaken een Covid Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen. Het CST is een document, zowel op papier als digitaal te verkrijgen, met daarop een QR-code met alle essentiële informatie. Je kan het krijgen als je volledig gevaccineerd bent, de voorbije zes maanden de ziekte al hebt doorgemaakt of een negatieve coronatest kan voorleggen.