Honderd meisjes zetten afgelopen weekend hun eerste stappen in de wereld van de computertaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Honderd meisjes zetten afgelopen weekend hun eerste stappen in de wereld van de computertaal. © Tine Schoemaker

“Er is geen enkele reden waarom vrouwen minder goed zouden zijn in IT”

Te weinig vrouwen in de IT-sector? Daar wil CoderDojo Belgium iets aan doen. De vzw organiseerde afgelopen weekend aan de Vrije Universiteit Brussel een event dat meisjes liet kennismaken met coderen en andere computertoepassingen. “Je gaat meisjes niet over de streep trekken door ze te pamperen.”

11 reacties

  • Kristof Degros

    2 jaar geleden
    Een student is niet iemand die ook kan programmeren ken genoeg mensen die een diploma gehaald hebben maar eigenlijk niets kunnen produceren. Je moet er ook interesse voor hebben en constant bijblijven. Vrouwen zijn hier zeker biet slechter in, echter hebben zij vaker minder interesse in computers en ict in het algemeen, dat is ook grootste reden dat je minder vrouwen ziet. En je moet best wel wat meer kennen dan een paar lijntjes code
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Eén van de redenen om voor een andere richting te kiezen, Marc Wouters, is dat de ICT en ingenieurswereld nog altijd een mannenwereld is waar veel seksisme en vrouwonvriendelijkheid heerst. Als al eens een vrouwelijke ingenieur binnen komt is het om haar mooi snoetje. En zelfs als ze beter presteert wordt ze minder betaald en krijgt ze minder kansen.
  • Marc Wouters

    3 jaar geleden
    Geef vrouwen de kans en de toegang om te studeren wat ze willen. Die doelstelling is m.i. voor het grootste deel bereikt. Als vrouwen niet kiezen voor IT, accepteer dat dan. Dwing vrouwen niet in een bepaalde richting, en erger, doe geen afbreuk aan het verschil der seksen. Er zijn allicht diepe motivationele redenen waarom vrouwen andere richtingen kiezen.
  • Jean De Grande

    3 jaar geleden
    Er is inderdaad geen enkele reden behalve zij zelf. De meerderheid van de dames (dus zeker niet iedereen over dezelfde kam scheren) gaat liever met de honden wandelen, terrasje met wijntje met de vriendinnen doen, kortom: wel werken maar niet voltijds, meer als hobby. Zo lang die mentaliteit heerst zal het niets worden
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    Om veel interesse te hebben voor IT, denk ik, moet je een beetje 'nerd' zijn. Misschien zijn meisjes liever bezig met het échte leven, met mensen, gevoelens enz. Mij interesseert die machines alvast minder dan wandelen met de honden.