Geert Molenberghs werpt mondmasker en Covid Safe Ticket op als maatregelen tegen besmettingscijfers “die nu sneller stijgen dan verwacht”

We registreren opnieuw gemiddeld meer dan 3.000 coronabesmettingen per dag. Dat is alweer van begin mei geleden én een snellere stijging dan verwacht. “We mogen de cijfers best niet te fel laten oplopen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) aan HLN LIVE. Hij wijst op het belang van ventilatie, maar werpt ook het Covid Safe Ticket op als mogelijke bescherming én vindt dat we ons mondmasker nog niet zomaar moeten weggooien.

240 reacties

  • Patrick Maillard

    3 jaar geleden
    Allee binnenkort terug lockdown tegen nieuwjaar
  • Wino Vermoere

    3 jaar geleden
    Allez de cirque kan weer beginnen. Eerst melden dat de stijging zoals verwacht is, nu verschieten ze dat het snel gaat. Geen maatregelen nodig, nu wel ...
  • PETER DE GROOTE

    3 jaar geleden
    De politiek laat zich niet zien-horen ze weten het weer beter. Ze gaan liever op zakenreis dan zich met interne zaken bezig te houden. Voeg het COVID safe ticket in en terug mondmaskers aan in grote winkels en voedingswinkels. Maar hier wachten ze weer tot het te laat zal zijn zoals gewoonlijk. Ze kunnen dan in December weer alles dicht gooien zoals ze graag doen hé. In andere landen zijn ze toch wat strenger.
  • paul van gele

    3 jaar geleden
    Nu die joeng terug naar school gaan zit het openbaar vervoer terug stampende vol en zonder masker dikwel en alles terug nog maar amper 20 dagen open is en van afstand is geen sprake en laat ons nog even wachten dan kan alles weer dicht in december juist met de feestdagen.
  • Axel Decraene

    3 jaar geleden
    Het is belangrijk om het aantal ziekenhuisopnames en opnames op intensive care te beperken. Vaccinatie zou bescherming bieden tegen ernstig doormaken van de ziekte. Daarom is het wenselijk dat er in de media vermeld wordt of de ziekenhuisopnames al dan niet gevaccineerde personen zijn. Niet vermelden kan onrust veroorzaken bij de bevolking. Anderzijds had men, naar analogie van de andere landen het corona certificaat moeten verplichten.