BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Waals minister van Gezondheid: “Verplichte vaccinatie mag geen taboe zijn”

"De verplichte vaccinatie van de totale (kiesgerechtigde) bevolking hoeft geen taboe zijn, maar we moeten stap voor stap vooruit gaan". Dat verklaarde Waals minister van Gezondheid Christie Morreale dinsdag tijdens de bespreking in commissie van het ontwerpdecreet over de uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST) in Wallonië.

93 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    2 jaar geleden
    Waanzin. Massale vaccinatie mislukt in andere landen, dus waarom denkt Christie Morreale dat het hier zal werken? Virussen evolueren voortdurend en vaccins kunnen het op geen enkele manier bijbenen. Uiteindelijk zullen we een natuurlijke stam hebben die 100% vaccinresistent is. Laten we stoppen met het blokkeren van een effectieve behandeling.
  • Jurgen Herbert

    2 jaar geleden
    Verwacht wordt dat er een nieuwe variant in opmars komt die nog besmettelijker is dan de Delta-variant. Wat nu? Een derde of vierde prik? Lockdown als de cijfers enorm stijgen? Of gewoon zijn gang gaan? Beter is het dat men terug de mondmaskerplicht en het ontsmetten van de handen terug invoert want nu is dit triestig gesteld met de instelling van de meeste gevaccineerde burgers. En ja ik ben volledig gevaccineerd.
  • Veronica Voorhelst

    2 jaar geleden
    Als de kinderen ingeënt kunnen worden, is de epidemie voorbij. Zij zijn nu de motor.
  • marc rooms

    3 jaar geleden
    stop nu gewoon met rond de pot te draaien en maak het verplicht.
  • Ludo Van Damme

    3 jaar geleden
    Als we ooit van het virus willen afraken, dan is verplicht vaccineren een must, op die wijze zijn wij ook in het verleden verlost geraakt van o.a. polio, pokken, enz.