De gespecialiseerde eenheden voor de woning langs de Stationstraat in Tielt, waar een gewapende man zich had verschanst
Volledig scherm
De gespecialiseerde eenheden voor de woning langs de Stationstraat in Tielt, waar een gewapende man zich had verschanst © Hans Verbeke

Man (42) die politie beschoot met pijl en boog, kampt met psychische problemen: “Hij herinnert zich niet veel meer”

TieltJurgen V. (42), de man uit Tielt die vorige week de politie beschoot met pijl en boog en zich daarna urenlang verschanste in z'n woning, blijft een maand langer in de cel voor poging tot moord. De veertiger werd intussen opgenomen in de psychiatrische afdeling van de Gentse gevangenis. “Door overmatig alcoholgebruik wist hij niet meer wat hij deed”, zegt zijn advocate.

  1. Bijna dag op dag drie jaar na aankoop sterft Christof (53) op plek waar hij het liefste was: “Ongeval is nog één groot vraagteken”
    PREMIUM

    Bijna dag op dag drie jaar na aankoop sterft Christof (53) op plek waar hij het liefste was: “Ongeval is nog één groot vraagteken”

    “Hij was nergens liever dan hier, we maakten dan lange wandelingen op het strand met onze hond.” Elk weekend trok juwelier en opticien Christof Vande Walle uit Tielt naar zee met zijn vrouw Evelyne. Maar zondagmorgen sloeg het noodlot toe. Op het vakantiepark waar ze een eigen huisje hebben, sukkelde hij met z’n fiets in het water en verdronk. Hoe dat precies kon gebeuren, is nog een groot raadsel. De man laat twee zonen na. “Bergbeklimmen, parachutespringen... Hoe groter de uitdaging, hoe liever dat hij het had”, zegt z’n vrouw.
    Tielt
  2. NET OPEN. IzyCoffee opent in Nazareth eerste koffiebar ‘op den buiten’, vlakbij de E17: “Dit wordt ons nieuw hoofdkwartier”
    PREMIUM

    NET OPEN. IzyCoffee opent in Nazareth eerste koffiebar ‘op den buiten’, vlakbij de E17: “Dit wordt ons nieuw hoofdkwar­tier”

    Voor een espresso, ijskoffie of een gebakje kan je vanaf zaterdagochtend binnenwippen bij IzyCoffee in Nazareth, net op de grens met Deinze. De negentiende vestiging van de snel groeiende koffieketen bevindt zich op de site van café De Oude Linde, vlak aan de oprit van de E17, en is vanaf nu het nieuwe hoofdkwartier en de woonplaats van oprichter Bart Buyse. “Dit is de eerste IzyCoffee ‘op den buiten’ en dat schept nieuwe mogelijkheden”, zegt Bart.
    Deinze