Naar verwachting gaan windmolens donderdag in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland meer elektriciteit produceren dan ooit.
Volledig scherm
Naar verwachting gaan windmolens donderdag in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland meer elektriciteit produceren dan ooit. © REUTERS

Europese gasprijs fors gedaald door zacht en winderig herfstweer

De Europese gasprijs is gedaald door het winderige herfstweer. Naar verwachting gaan windmolens donderdag in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zelfs meer elektriciteit produceren dan ooit. Ook de relatief hoge temperaturen aan het begin van het stookseizoen drukken de gasprijs.

83 reacties

  • Vital Verstraten

    2 jaar geleden
    Herman Degeest. men houd het niet tegen, het is gewoon niet rendabel. Als u 100 procent stroom wil omzetten naar waterstof , koelen en comprimeren en transporteren en terug omzetten in stroom, wel dan is er van uw 100 procent nog 30 procent over, goed he. U heeft vragen, kijk eens op wikipedia. Trouwens weet u dat een tank met waterstof ook na een half jaar leeg is aangezien waterstof, het kleinste atoom gewoon weglekt door een stalen tank heen.
  • Willy Bogaert

    2 jaar geleden
    Hopelijk wordt het nog warmer in Europa ,dan kunnen ze hun gas houden . Wij zijn voor de opwarming dan wordt er minder uitgestoot
  • Maurice Van der Leene

    2 jaar geleden
    Ok het zal mischien wel afslaan maar ik moet hier toch ook geen tekeningetje bij maken zeker ! eerst 600% op slaan en dan mischien 400 % afslaan wie is er dan gesost ? De mensen die vroeger juist financieel toe kwamen zitten nu in de armoedegrens en het zal van kwaad naar erger gaan terwijl onze fameuze politiekers zich maar blijven verijken met hun bepaalde spelletjes en ons Belgie om zeep te helpen . Hen zal er alvast niets gebeuren want deze zijn binnen kassa kassa.
  • Herman Degeest

    2 jaar geleden
    Waarom houd men waterstof toepassing tegen .
  • Daniel Corstjens

    2 jaar geleden
    Er is ook een schaarse op de arbeidsmarkt maar zijn daar door ook de lonen verdubbeld? De gas prijs is gekoppeld aan de olie producten en de olie aan de gas producten en zo houden ze alles kunstmatig hoog, en ze geven het zelf toe hier dat de meeste stroom opgewekt worden door gascentrales in nederland, maar ons wel wijs maken dat we groene stroom kopen!