Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

ONZE OPINIE. “Als een ex-minister de coronaberichtgeving obsessief noemt, dan rammelt er iets”

In zijn nieuwe boek ‘En Nu Is Het Oorlog!’ schetst ex-minister Philippe De Backer (Open Vld) hoe ons land gefunctioneerd heeft tijdens de coronacrisis. “Hij neemt de lezer mee in de cockpit van het crisisbeheer. Wat zich daar heeft afgespeeld, blijkt niet altijd even fraai”, merkt onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert op. “Maar De Backer durft ook een steen te werpen naar ons: media en journalisten. Vraag is wat we daarmee doen.”

44 reacties

  • Marlene De Smedt

    3 jaar geleden
    Het geven van cijfers was best wel OK, maar ik ergerde mij vaak aan de sensationele, ellenlange, titels boven de artikels. De toestand was al ernstig genoeg daar hoort objectieve info bij. Geen drama.
  • Jean-pierre Thierens

    3 jaar geleden
    Het waren niet enkel de ego’s die de boel blokkeerden . Mutualiteiten ,labo’s , beroepsorganisaties en andere middengroepen , iedereen wilde een deel van de koek en liefst zo groot mogelijk . Moeten ze hiervoor een “ bevriende “ politieker inschakelen , dan doe we dat toch !
  • Bart Huysmans

    3 jaar geleden
    Jullie plicht is uit te zoeken wat exact is: dan zou ik toch niet steeds dezelfde experten opvoeren, altijd dezelfden in alle media. Een andere opinie kent men, of mag men niet kennen.
  • Carl Peeters

    3 jaar geleden
    Zowel de media en de regering zijn echt niet te vertrouwen.
  • Evan De Jongh

    3 jaar geleden
    Hier gaan we weer, covid is niet echt volgens velen en we leven in het nieuwe Rusland of China. En de mensen die gestorven zijn gingen toch sterven (maar nu nog niet). Politiekers tegen de maatregelen zijn helden voor velen. Tijd dat ontkenners eens wakker worden ipv te roepen dat wij het moeten doen. Mah ja als je geen verstand hebt kan je het niet gebruiken natuurlijk.