3-jarige achtergelaten in wagen na achtervolging Antwerpen

Archiefbeeld. ©  belga

In Antwerpen heeft de politie zondag een driejarig kind aangetroffen op de achterbank van een voertuig dat was achtergelaten door enkele verdachten na een achtervolging. Het voertuig was nog in beweging toen de verdachten het verlieten, maar het kind raakte niet gewond. Een van de verdachten werd kort nadien gevat.

rvs
Bron: Belga

De politie wilde zondag aan de Unolaan een huurwagen controleren die recente schade vertoonde. Onder meer de linkerachteruitkijkspiegel was stuk. De bestuurder reed echter weg van de politie. Na een korte achtervolging botste de wagen tegen twee andere auto’s in de Van Dornestraat en sprongen vier inzittenden uit het nog rijdende voertuig.

De wagen raakte nog drie andere geparkeerde auto’s voor hij tot stilstand kwam. Op de achterbank trof de politiepatrouille een kind van drie aan. Een van de agenten ontfermde zich over het kind, terwijl de andere te voet de achtervolging inzette op een van de verdachten. Die gooide onderweg vijf pakjes cocaïne en een biljet van 50 euro weg. Enkele minuten later kon de agent hem vatten.

Het voertuig werd getakeld en de kleuter werd kort na de feiten door familie ter plaatse opgehaald.