Minister Petra De Sutter (Groen) bij een bezoek aan Bpost vorig jaar zomer.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Petra De Sutter (Groen) bij een bezoek aan Bpost vorig jaar zomer. © Photo News

INTERVIEW. ‘Minister van bpost’ Petra De Sutter wil pakjessector vergroenen: “Wie volgende dag al schoenen wil, moet maar extra betalen”

Voor de rechtbank, in de begrotingsgesprekken en nu opnieuw aan de onderhandelingstafels: e-commerce is overal. Minister Petra De Sutter, bevoegd voor bpost, wil de pakjessector radicaal zien vergroenen. “De consument ligt er echt niet wakker van om zijn levering 500 meter verder te gaan halen.”

188 reacties

  • willy van den elsacker

    2 jaar geleden
    Ik bestel wel in Nederland! goedkoper vlugge service enz..!
  • frans kwanten

    2 jaar geleden
    Echt iets voor Groen,altijd maar meer betalen .
  • Joke Weyts

    2 jaar geleden
    Mevr. De Sutter kon het niet duidelijker samenvatten: “vergroenen betekent meer betalen”.
  • Magda De Munck

    2 jaar geleden
    Milieux taks is de nieuwe naam voor belastingen. Als de taks wordt betaald dan is het milieux gered, met zoals betalend parkeren, er staan evenveel auto’s als vroeger maar nu moet je ervoor betalen, probleem opgelost de Groenen zijn binnen!
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Een extra reden dus om het bij een webshop in Nederland te kopen. Dan komt het met Postnl. Vorig jaar eens een autobatterij gekocht bij een Duitse webshop. Was de helft goedkoper dan hier. En die kwam gratis van Berlijn met DHL. De groenen zouden beter ijveren voor redelijker prijzen bij onze detailhandel. Dan moeten we niet meer in het buitenland kopen. Dat zou niet alleen voor het milieu maar ook voor onze economie beter zijn.