Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsBinnenland

In Oudsbergen zijn mondmaskers en beperking van sociale contacten terug nu de cijfers de hoogte in schieten

Marco Goossens, burgemeester van Oudsbergen.Beeld Mine Dalemans

De inwoners van Oudsbergen moeten de komende tien dagen hun sociale contacten beperken en krijgen het advies om op drukke plaatsen en binnen het mondmasker opnieuw te dragen, ook op plaatsen waar het nu niet verplicht is. Maandag bleek dat de gemeente geconfronteerd werd met een razendsnelle stijging van het aantal coronabesmettingen.

“In het belang van alle Oudsbergenaren moeten we deze stijging dringend afremmen. We kunnen dat doen door tot en met 29 oktober het aantal sociale contacten zoveel mogelijk te beperken”, aldus burgemeester Marco Goossens (CD&V) in een verklaring. 

Door voor een korte periode het sociale leven op pauze te zetten, hoopt het gemeentebestuur van Oudsbergen de snelle opmars een halt toe te roepen. “We lanceren dus enkele aanbevelingen zoals het dragen van een mondmasker en het vermijden van alle niet noodzakelijke sociale contacten. Daar komen de andere normale maatregelen bij, zoals het houden van anderhalve meter afstand, handen wassen en thuisblijven bij symptomen.” Het gemeentebestuur annuleert ook alle eigen activiteiten tot 29 oktober en in de gemeentehuizen zullen bezoekers opnieuw gevraagd worden om een mondmasker te dragen.

De medewerkers van de gemeente is gevraagd weer zo veel mogelijk aan telewerken te doen. Door verschillende besmettingen bij de basisschool Klim-Op gaan alle vestigingen deze week in rustpauze, in afwachting van de verdere testresultaten. De school informeert ouders en leerlingen. 

Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in onze liveblog.