Ex-Rode Duivel Stéphane Demol krijgt boete en jaar rijverbod nadat hij betrapt werd zonder alcoholslot

Oud-profvoetballer Stéphane Demol (56) krijgt een jaar rijverbod en een flinke boete nadat hij door de politie achter het stuur betrapt werd zonder alcoholslot. Dat alcoholslot werd hem opgelegd na een eerdere veroordeling voor het rijden onder invloed. Demol stond al voor een vijfde keer voor de politierechter.

Op 23 juni vorig jaar betrapte de politie Demol op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw achter het stuur van een wagen waar geen alcoholslot in zat. En dus beging hij een zware overtreding. Op het rijden zonder een opgelegd alcoholslot staan zware straffen met celstraffen tot twee jaar en boetes tot 16.000 euro.

Demol zelf vertelde aan de politierechter dat hij die dag zijn vader was gaan helpen. Zijn vader was samen met hem naar de garage gereden om een nieuwe batterij voor z'n auto te kopen, maar onderweg vielen ze weer stil. En omdat zijn vader 82 jaar is, wou hij hem enkel helpen door zelf de wagen veilig te parkeren aan de overkant van de weg.  Precies op dat moment kwam de politie langs.

De ex-Rode Duivel, die intussen in Frankrijk woont en daar zonder alcoholslot mag rondrijden, werd in België al vier keer veroordeeld voor verkeersinbreuken.  Van de rechter kreeg hij een boete van 4.000 euro waarvan de helft met uitstel en een rijverbod van een jaar.

Meest gelezen