Een vrouw met een mondmasker in Amsterdam. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Een vrouw met een mondmasker in Amsterdam. Archiefbeeld. © AP

Ook Nederlandse experts willen mondmasker terug in strijd tegen corona: “Helpt ook tegen giepvirus”

Nu het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in Nederland weer toeneemt, zou de overheid moeten overwegen om mondmaskers weer verplicht te maken in binnenruimten, vinden meerdere specialisten. "Er is veel bewijs dat mondkapjes helpen om verspreiding van het virus tegen te gaan", zegt epidemioloog Frits Rosendaal van het Leids Universitair Medisch Centrum.

10 reacties

  • Christophe Loix

    2 jaar geleden
    En zo zijn we vertrokken. DIty eindigt nooit. Velen hadden ervoor gewaarschuwd. Een overheid geeft geen vrijheden terug die ze afneemt.
  • Petra de Riddere

    2 jaar geleden
    Ik ben mijn mondmasker blijven dragen, en draag dan nog een ffp2 mondmasker doe zowel anderen als mezelf beschermen. Ik zal het zeker nog gans de winter dragen. In plaats van te wachten tot de ziekenhuizen terug de reguliere zorg moeten uitstellen zou de regering beter nu reageren, alvorens weer na de feiten aan te lopen
  • Gerry Cle

    2 jaar geleden
    Het probleem is dat juist de ongevaccineerden, die het meeste risico lopen om in het ziekenhuis te belanden, de laatsten zullen zijn die hun mondmasker dragen. Strenge maatregelen worden alleen gevolgd door degenen die door vaccinatie beschermd zijn terwijl degenen waarvoor het bedoeld is er hun voeten aanvagen.
  • Chris Van den Eede

    2 jaar geleden
    Wat mij betreft: mondmasker binnen op plaatsen waar het druk is en CST mag voor mij ook - de grote meerderheid in Vlaanderen heeft zich laten vaccineren maar dat is anders in de buurregios, veel begrip voor de vragen vanuit de Brusselse rand.
  • wim rooyakkers

    2 jaar geleden
    De scholen zijn begonnen, en meteen weer de besmettingen de hoogte in