Woody heeft twee nieuwe heupen gekregen. ©  tt

Duitse herder Woody krijgt na jaren lijden eindelijk nieuwe heupen dankzij giften: “Bedankt iedereen”

Mechelen -

Een tweejarige Duitse herdershond die bij de Dierenbescherming Mechelen met veel pijn rond liep, heeft dankzij giften en donaties van dierenvrienden twee nieuwe heupen gekregen. “Bedankt iedereen, want ondertussen heeft Woody ook zijn ‘forever home’ gevonden”, zegt Wendy Kerselaers van de Mechelse Dierenbescherming.

Leo De Nijn

Woody werd in september vorig jaar bij de Dierenbescherming binnengebracht. Een droevige tijd voor de speelse Duitse herder die meteen liet zien dat hij vol energie en levenslust zat. Het duurde niet lang of Woody werd de lieveling bij het personeel en vrijwilligers van de Dierenbescherming.

Afwijking

Jammer genoeg merkte een vrijwilliger op dat Woody niet zo gemakkelijk kon gaan zitten. Na onderzoek van de dierenarts bleek dat hij een speciale afwijking had in zijn heupen, waardoor ze telkens uit de kom kwamen. Uit een onderzoek bleek dat Woody kon geholpen worden door twee zware operaties uit te voeren.

“Op 17 maart werd de rechterheup geopereerd en op 5 mei onderging de linkerheup eenzelfde ingreep. De revalidatie van de linkerheup verliep vrij vlot. Bij de tweede operatie was het iets moeilijker. Hij maakte geen ontlasting en kon niet meer urineren. Met spoed gingen we naar de dierenarts, door wie zijn blaas een paar keer leeg gedrukt moest worden. Een complicatie die wel vaker voorkomt en die dus gelukkig ook snel opgelost kon worden”, vertelt Kerselaers.

 © Dierenbescherming Mechelen

Dure ingrepen

De operaties die Woody moest ondergaan, zijn dure ingrepen. Alles samen gaat het over 6.600 euro. “We zaten toen nog volop in coronacrisis. Een evenement organiseren kon niet, dus hebben we dan maar een inzamelactie gelanceerd. Iedereen die met het lot van Woody begaan was, kon een gift of donatie doen. Dat is aardig gelukt. Woody heeft nu een pijnvrij leven en ook een nieuw baasje gevonden bij wie hij als een echte knuffelaar weer kan genieten. Daar zijn wij alle gulle gevers zeer dankbaar voor”, zegt Wendy.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen