Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts tijdens het actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement vandaag.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts tijdens het actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement vandaag. © Photo News

Weyts wil acuut lerarentekort bestrijden met ‘pakket van 10 maatregelen’, parlementsleden stellen zich vragen bij gang van zaken: “Regeringsvoorstel of gewoon wat losse ideeën?”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts legt 10 maatregelen op tafel om iets te doen aan het acute lerarentekort in het Vlaamse onderwijs. Het gaat om maatregelen waarmee hij zowel de zij-instroom in het onderwijs wil versterken als bepaalde groepen wil “activeren”, zo klinkt het. De N-VA-minister stelde zijn 10 voorstellen woensdag voor in een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement. De manier waarop zorgde evenwel meteen voor kritiek bij zowel meerderheid als oppositie.

177 reacties

  • Theo Collewaert

    2 jaar geleden
    Hoog tijd dat men deze man vervangt. Is nog een karikatuur van zichzelf. Speelt met de gezondheid van duizenden burgers en bij NVA laat men hem maar doen. Ze zijn daar totaal de pedalen kwijt en weten het verschil niet meer tussen beleid voeren in Vlaanderen en oppositie voeren tegen de federale regering. En VLD en CD&V zitten erbij en kijken ernaar. Ook zij hebben boter op hun hoofd. Gelukkig is er nog Frank Vandenbroucke om het nodige te doen.
  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    Er is leerplicht, geen schoolplicht. Nu er een nijpend tekort is aan leerkrachten, is dit het ideale moment om het onderwijs te downsizen. Beperk de leerstof tot lezen, schrijven, rekenen en talen. Met deze vaardigheden, kan men perfect functioneren in het latere leven. Al de rest kan gegoogled worden, indien nodig! Schakel de grootouders in om hun kleinkinderen les te geven online thuis. (Over)grootouders leven nu veel langer dan vroeger en kunnen voldoening vinden in het lesgeven.
  • simonne goderie

    2 jaar geleden
    De coronabesmettingen stijgen nog maar is en de meeste leraren zijn het eu om Russische rou’ette te spelen .Nu er weer maar is een nieuwe variant opduikt in het VK zetten we de deuren terug wagenwijd open zodat de scholen binnenkort terug zullen moete sluiten.Wie gaat er dan niet alleen in de scholen maar ook in de zorg willen werken .
  • Jose decuypere

    2 jaar geleden
    Minister Weyts is een heel goede minister en doet wat hij kan. Maar zoals altijd "De beste stuurlui staan aan wal".
  • birgit vanderest

    2 jaar geleden
    voeg bij je pakket een 11de punt toe. Slechts 1 minister van onderwijs en met hetgeen je overhoud van alle andere ministers kan je de leraren opslag geven