Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettingen dit jaar, ook hospitalisaties stijgen met meer dan 50 procent

We zitten in de vierde golf en alle coronacijfers blijven dan ook in negatieve zin evolueren. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 53 procent. Voor afgelopen maandag zijn er voorlopig zelfs al bijna 6.500 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een dagrecord dit jaar. Het definitieve cijfer kennen we morgen pas. 

126 reacties

  • Stefaan Vandierendonck

    2 jaar geleden
    Het is schrijnend dat in ons mooie land geen enkel alternatief kritisch denken van zowel wetenschappers , dokters en politieke actoren nog wordt geuit en VTM en VRT zijn wat Corona betreft staatszenders geworden . Waar zijn degelijke duidingsprogramma’s nog ? Ik krijg het moeilijk als ik het sportpaleis zaterdag avond zie vollopen waarbinnen enkel de niet gevaccineerden getest zijn en dus waarschijnlijk veilig dansen ? Terwijl duizenden anderen potentieel drager en verspreider zijn.
  • maria priscilla

    2 jaar geleden
    Ik ben een vpk en ik kan zeggen in het ziekenhuis liggen zowel de gevaccineerde als de niet gevaccineerde. De 4de golf die onderweg is, is te wijten door te vroege afschaffing van mondmaskers en covid pas. In de week een oma van in de 80 jaar opgenomen omdat ze gevallen was in de winkel. Op spoed blijkt dat oma positief is aan corona. Maar ondertussen was de oma al wat winkels binnen en een tas koffie gaan drinken, want met covidpas mag ze overal binnen.
  • pierre de smet

    2 jaar geleden
    Covid pass heb ik niet , precies of deze werkt als een medicijn volgens sommigen , persoonlijk ben ik er tegen , wel ben ik gevaccineerd en mag ik nergens binnen blijf ik lekker buiten . Maar draag nog steeds het mondmasker waar er teveel volk is en steeds binnen .
  • Jennifer Peeters

    2 jaar geleden
    Deze regeringen zijn de grootste knoeiers aller tijden. Geld is veel belangrijker dan de gezondheid van de mensen. De Croo zou zich beter bezighouden met de stijgende cijfers ipv met het klimaat.
  • Tim Verhaert

    2 jaar geleden
    Dus even stap voor stap. Begin dit jaar toen niemand gevaccineerd was, maar wel in lockdown, waren er minder besmettingen dan nu terwijl er nu meer dan 70% van heel België gevaccineerd is maar wel sinds 2 weken alle regels afgeschaft zijn. Mijn conclusie is dus dat vaccineren niet de oplossing is maar een lockdown er wel weer zit aan te komen. Maar ik ben uiteraard geen vaccinoloog, viroloog en al helemaal geen politieker...