Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Regering zet licht op groen voor stemrecht vanaf 16 jaar bij Europese verkiezingen

Bij de Europese verkiezingen van 2024 zullen jongeren vanaf 16 jaar kunnen gaan stemmen. Die afspraak stond al in het federale regeerakkoord en de ministerraad heeft donderdag het licht op groen gezet, zo meldt Groen, dat mee aan de kar heeft getrokken voor de hervorming. Eens het parlement de wijziging heeft goedgekeurd, zullen naar schatting 270.000 jongeren tussen 16 en 18 jaar mee kunnen stemmen voor de Europese verkiezingen.

63 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    2 jaar geleden
    Dit is enkel om stemmen te ronselen. Heel gemakkelijke prooi. Maar ik vind dat ze dan ook vanaf 16 moeten berecht worden als 18 jarigen bij criminele feiten. Niet de ene keer mee beslissingen nemen als volwassenen en de andere keer is ochot ocharme jeugdzonden.
  • PAUL WILS

    2 jaar geleden
    Ja, ze moeten nu wel de 16 jarigen aanspreken om te gaan stemmen, ze zullen ook gaan, uit onwetendheid, zodoende halen de partijen weeral veel stemmen, want de gewone man is dat europees geklungel meer dan beu.
  • Chris Hom

    3 jaar geleden
    Heb je 16-jarigen al bezig gezien na schooltijd? Sommige leuk ogende politici met hun mooipraterij ivm t milieu hopen dat deze stemkanonnen hun job veilig stellen. Kandidaatstelling en verkiesbaarheid op 18 jaar !!!!! Dat wordt een politiek kaartenhuisje....
  • Rik Horemans

    3 jaar geleden
    Op 16 heb je aleen puberaal gedrag , geen toekomst inzicht zelfs amper op 18 maar zij zullen op leuk ogende politiekers stemmen en niet op inhoud , wie zegt dat ze hun kamer moeten opruimen of de vuilbak buiten zetten zal niet scoren, maar elke kiezer is extra geld in de lade en daar gaat het om
  • carine poelman

    3 jaar geleden
    Waar zit de oppositie nu?