Wanneer worden baby’s gevaccineerd? En moeten allebei de ouders instemmen? experts beantwoorden lezersvragen over vaccinatie bij kinderen
De Hoge Gezondheidsraad geeft een positief advies voor de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar oud. We kregen heel wat vragen van ouders die willen weten wanneer hun kind gevaccineerd zal worden en wat er gebeurd als beide ouders het daar niet eens over zijn. Dirk Ramaekers van de Task Force Vaccinatie en vaccinexpert Pierre Van Damme geven antwoord.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zo maak je asperges op Vlaamse wijze klaar voor Pasen volgens Piet Huysentruyt: “Prak het ei nooit met een vork”
-
Mijnenergie
Benzine, diesel of elektrisch: wat is de goedkoopste brandstof?
Exact een week geleden steeg de maximumprijs voor benzine 95 tot 1,784 euro per liter. Dat is meteen het hoogste niveau in vijf maanden tijd, en ondanks een lichte daling blijft de dieselprijs eveneens hoog. Daartegenover staan de sterk gedaalde stroomprijzen. Mijnenergie.be ging na wat dat betekent voor het prijsverschil tussen rijden op fossiele brandstof en rijden op elektriciteit. -
PREMIUM
We krijgen 11% meer extralegale voordelen, maar expert waarschuwt voor wat je verlíest: “Impact op pensioen is niet te onderschatten”
Uit het Salariskompas blijkt dat werkgevers sinds vier jaar genereus zijn met extralegale voordelen: ze delen er 11 procent meer uit. In plaats van meer loon bieden ze je een wagen, fiets, meer vakantiedagen of andere extra’s aan, die vrij van belastingen zijn. Maar HLN-werkexpert Stijn Baert waarschuwt voor de nadelen die je bij die voordelen krijgt: “Je pensioen kan tot honderden euro’s lager liggen.” -
-
Independer
Dit zijn de 5 populairste autokleuren en zo beïnvloedt de kleur van je wagen de prijs
-
PREMIUM
“Mijn hart maakte vreemd oehoe-geluid”: runderhartklep zou leven van Nadieh redden, maar 6 jaar later liep het weer fout
Een bacterie dwarsboomde tien jaar geleden de dromen van de jonge Vlaamse Nadieh Schellekens (34). Twee hartkleppen raakten zwaar beschadigd en een levensreddende hartoperatie drong zich op. “Vier uur na de diagnose was ik al onder narcose”, vertelt de mama van Lily en Babs. Ze getuigt over de impact van die hartklepaandoening op haar leven én dat van haar gezin: “Ik durfde niet te slapen, uit schrik om niet meer wakker te worden.” -
Livios
Gebruik azijn nooit op beton of natuurstenen die kalk bevatten: zo ga je wél voor een brandschoon en schadevrij terras
Kan je terras nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is het reinigen geen overbodige luxe. Met deze onderhoudstips van bouwsite Livios ben jij helemaal klaar voor de heerlijke lentezon. -
PREMIUM
“Je kan hier last van hebben terwijl je (nog) een normale bloedsuikerspiegel hebt”: hoe voorkom je een verstoorde opname van insuline?
-
Independer
Je nabestaanden een berg miserie besparen? Waarom een uitvaartverzekering op élke leeftijd zin heeft
-
Livios
Zaadjes, bloembollen of sproeistoffen met overschreden houdbaarheidsdatum: dit kan je er nog mee aanvangen
Overschotjes graszaad, bloembollen of een restje sproeistof: in het tuinhuis raken veel dingen verloren en vergeten. Kan je die tuinproducten nog gebruiken eenmaal ze hun houdbaarheidsdatum overschreven hebben? Bouwsite Livios ging te rade bij Jo Degens van Horta Zonhoven. -
PREMIUM
Klopt het dat je rijst niet opnieuw mag opwarmen? En moet je rijst wassen voor je het kookt? 7 vragen beantwoord door 3 experts
Rijst is al lang niet meer alleen populair in Azië. Ook bij ons is het de afgelopen jaren steeds meer een basisingrediënt in de voorraadkast geworden. Maar is dat echt zo gezond? Bevatten rijst en kookbuiltjes schadelijke stoffen? En klopt het dat je rijst beter niet opnieuw opwarmt? Toxicoloog Jan Tytgat, diëtiste Sanne Mouha én de Aziatische sterrenchef Dokkoon Kapueak geven zeven antwoorden. “Rijst kan een dikmaker zijn, maar alleen als je hier geen rekening mee houdt.” -
PREMIUM
Hoe bak je lekkere wafels voor de paasbrunch? Bakexperte Regula Ysewijn deelt 10 ultieme tips: “Met deze 5 basisingrediënten zit je goed”