Dodelijke slachtoffers van ongeval in Gent formeel geïdentificeerd: “Vier personen met Slovaakse nationaliteit”

© Bert Staes

De drie mannen en één vrouw die vrijdagnacht overleden zijn nadat hun wagen in Gent in de Leie belandde, hebben alle vier de Slovaakse nationaliteit. Dat bevestigt de Gentse politie.

bst, cel, adm

Het is de politie ondertussen gelukt om alle vier de inzittenden van de wagen te identificeren. Zoals als vermoed werd, gaat het om vier mensen met de Slovaakse nationaliteit. “Eén persoon stond ingeschreven in Gent. De vrouw die in de wagen zat, was zijn vriendin. De andere twee inzittenden stonden niet ingeschreven in Gent, maar hebben ook de Slovaakse nationaliteit”, zegt politiewoordvoerder Bart De Cocker zondag. Waarom de vier met een wagen met Franse nummerplaat rondreden, blijft een vraagteken. “De piste naar Frankrijk zal verder onderzocht worden”, zegt de politie.

De Peugeot van de vier belandde in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2.30 uur in het water aan de Huidevetterskaai. De auto reed door een afsluiting, en belandde in de Leie. Wellicht reden ze aan een onaangepaste snelheid. De snelheid is er beperkt tot 30 kilometer per uur. In een flauwe bocht moet de chauffeur de controle over het stuur verloren zijn. De auto ging door de metalen balustrade.

“Ik hoorde een auto optrekken, dan een luide knal, en dan niks meer”, zegt Kevin Bracke, die als één van de eersten ter plaatse was. “Ik ben meteen gaan kijken en ik zag twee achterlichten net onder het wateroppervlak. Het was verder muisstil, akelig stil. Je wist meteen dat het slecht was. De politie was hier heel snel en probeerde via een bootje tot bij het voertuig te raken, maar dat lukte niet meteen om er iemand uit te halen. Eén iemand hebben ze lang gereanimeerd op de kaai, en dan hebben ze de auto eruit gehaald.”

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er in Gent mensen overlijden nadat ze met hun auto in het water belanden. In juni vorig jaar stierf een man van 24 jaar en een vrouw van 18 nadat ze aan de Sint-Jorisbrug het water in reden. De bestuurder zou toen de controle over het stuur verloren zijn en tegen de afsluiting gebotst zijn, waarna het voertuig in het water terechtkwam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen