Bas Bogaerts

Paleis viert 20e verjaardag van kroonprinses Elisabeth met nieuwe foto uit Oxford

Kroonprinses Elisabeth viert vandaag haar 20e verjaardag. En zoals de traditie dat wil verspreidt het Paleis dan een foto van de jarige in kwestie. Dat is een sobere foto geworden van Elisabeth die dromerig in de verte staart.

Elisabeth viert haar verjaardag vandaag in Oxford, waar ze de komende jaren aan het Lincoln College de opleiding Geschiedenis en Politiek zal volgen. De officiële foto die het Paleis naar aanleiding van haar 20e verjaardag verspreidt, is ook daar genomen tijdens een fotoshoot. (lees voort onder de foto)

Wat prinses Elisabeth van plan is op haar verjaardag, is niet geweten. Feit is wel dat ze haar verjaardag in Oxford viert, en niet bij haar familie in Brussel. Als eerstejaarsstudent zal ze naar alle waarschijnlijkheid les moeten volgen. In het Lincoln college waar Elisabeth studeert, wordt er traditiegetrouw elke dag gedineerd in de grote eetzaal. Dat gebeurt twee keer per avond, met een informeel diner om 18 uur en een formeel diner om 19 uur. 

Naar aanleiding van de 20e verjaardag van onze kroonprinses is er de documentaire “Elisabeth 20: portret van onze toekomstige koningin”. Het is een bewerking van de RTBf-documentaire van royaltywatcher Patrick Weber. De docu is integraal te bekijken via VRT NU.

Meest gelezen