.
Volledig scherm
. © Provia

Belgen kopen voor bijna 200 miljoen vastgoed aan Costa Blanca

Woon.Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar kochten Belgen voor een kleine 200 miljoen euro aan vastgoed aan de Spaanse Costa Blanca. Daarmee zijn ze de grootste investeerders op de markt van tweede verblijven en spenderen ze zelfs meer dan de Britten. Gemiddeld betalen Belgen 217.679 euro voor hun appartement of villa, zo blijkt uit officiële cijfers die vastgoedkoepel Provia inkeek.

5 reacties

  • eli bosch

    2 jaar geleden
    Gelden daar ook de zotte renovatiekosten? Anders breng mij niet op ideeën.
  • mark germanus

    2 jaar geleden
    Je leeft maar één keer,en als je het geld hebt,op de bank brengt het niets op,de Staat zijn professionele dieven,dan is het beter te beleggen in een woonst in Spanje,Portugal.300 dagen zon,leven veel goedkoper,maar belasting op pensioen is hoog. Voor de rest ,rust,zon en kan je in HLN lezen hoe het in Belgie eraan toegaat.
  • Anita lemmens

    2 jaar geleden
    Idd hier veel beter koop . De prijzen reizen de pan uit in België . Stroom water verwarmen en het eten . Hier altijd mooi weer goed voor de gewrichten hier geen klachten België altijd klachten . Het eten spot goed koop . Dus voor vele ene aanrader
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Misschien mensen die hopen dat ze met hun bescheiden pensioen daar wel kunnen overleven. En toch ook al geen gasverwarming voor 2500 € per jaar nodig. Winkels ook nog eens 48% goedkoper. Overigens kan het in Noorwegen ook gemakkelijk 30% graden worden in de zomer. De nachten blijven dan ook warm. Omdat de zon dan niet onder gaat. De temperaturen in het noorden lopen trouwens sneller op bij de klimaatopwarming.
  • Eric Van de Perre

    2 jaar geleden
    Volgens mij is dit weggesmeten geld want binnen pakweg 5 a 10 jaar lopen de temperaturen daar zo hoog op dat het er niet meer te houden is. Noorwegen en Zweden lijkt mij in die optiek een beter idee.