AZ Diest

AZ Diest voert bezoekverbod in vanwege stijgend aantal coronapatiënten

Het Algemeen Ziekenhuis in Diest voert een bezoekverbod in. De maatregel geldt vanaf vandaag, 26 oktober. Met de maatregel wil het ziekenhuis de gevolgen van de nieuwe golf coronabesmettingen zo beperkt mogelijk houden. 

Het AZ voert dus een totaal bezoekverbod in. Woordvoerder Anneleen Charlet: "We hadden pas vorige maand onze bezoekregeling versoepeld omdat het beter ging. Maar de omstandigheden dwingen ons om nu meteen opnieuw een algemeen bezoekverbod in te voeren. Er zijn maar een beperkt aantal uitzonderingen mogelijk, bijvoorbeeld op de materniteit en op de afdelingen pediatrie en palliatieve zorg." 

Contact verzekerd

"Een bezoekverbod is uiteraard geen contactverbod", gaat Charlet verder. "Wij beseffen dat deze maatregel een grote impact heeft op onze patiënten en bezoekers.  Patiënten die zelf geen smartphone of tablet hebben om met het thuisfront in contact te komen, bieden we nu een alternatief aan. Ze kunnen via Jitsi met hun familie videobellen. De verpleegkundigen van de afdeling zullen hen hierbij helpen."

In Het AZ Diest liggen momenteel 9 COVID-patiënten. Een van hen ligt op de afdeling intensieve zorg. Meer info over de nieuwe bezoekregeling in het AZ Diest staat hier.

Meest gelezen