Videospeler inladen...

Primeur: "De Smurfen" voor het eerst op tv te zien in 3D, in nieuwe animatiereeks op Ketnet

Er komt een gloednieuwe animatiereeks over "De Smurfen" waarin de bekende blauwe figuren van tekenaar Peyo in 3D te zien zijn. De televisiereeks is vanaf vrijdag 29 oktober te zien op Ketnet, die ook coproducent is van de nieuwe televisiereeks.

Striptekenaar Peyo bedacht "zijn" smurfen eind jaren 50. De stripfiguren kregen vanaf de jaren 80 hun eigen televisieprogramma. Die tekenfilmreeks is in diezelfde vorm al jaren te zien op Ketnet. 

Nu zijn er voor het eerst gloednieuwe afleveringen van de animatiereeks, die mee geproduceerd zijn door Ketnet. Het wordt de eerste animatiereeks voor televisie, waarin de Smurfen in 3D-versie te zien zijn, zoals in de (voorlopig) laatste smurfenfilm uit 2017. 

In de nieuwe afleveringen is een volledig Vlaamse stemmencast te horen, met onder meer Sander Gillis (Knutselsmurf), Joyce Beullens (Smurfin), Charlotte Leysen (Smurfbloesem) en Govert Deploige (Gargamel).

Zo ziet de nieuwe generiek van "De Smurfen" eruit: het herkenbare deuntje zit in een hedendaags jasje, en er duiken enkele nieuwe smurfenpersonages op:

Videospeler inladen...

In de generiek van de gloednieuwe animatiereeks zitten enkele nieuwe personages. Zo is Smurfin niet langer de enige vrouw in het smurfendorp. Ze krijgt het gezelschap van andere vrouwtjessmurfen met opvallend blauw haar, die ook in de laatste smurfenfilm al te zien waren. En Smurfin zelf oogt in de generiek opvallend stoer: ze ruilt haar vaste witte jurk in voor een rode overall, en doet enkele vechtbewegingen.

Smurfin is niet langer de enige vrouw in het smurfendorp

Videospeler inladen...

We zijn ontzettend fier dat we als Ketnet deel uitmaken van dit project.

Annemie Gulickx, netmanager Ketnet

Ketnet gaat de nieuwe reeks van "De Smurfen" niet enkel uitzenden. De kinderzender van de VRT is ook aan boord als coproducent. "De Smurfen zijn al sinds de jaren 80 een vaste waarde op de VRT en op Ketnet, en met deze nieuwe afleveringen zal dat nog jaren zo blijven. We zijn ontzettend fier dat we als Ketnet deel uitmaken van dit project en op die manier bijdragen om nieuwe generaties ons Belgisch erfgoed te laten koesteren", zegt Annemie Gulickx, netmanager van Ketnet.

Door te investeren in animatiereeksen van eigen bodem wil Ketnet de Belgische animatiesector actief stimuleren. De voorbije jaren was Ketnet ook al coproducent van de animatiereeksen "Suske en Wiske Junior"(Grid), "Stoppeltje" (Belvision) en "Mijn Ridder en ik "(Thuristar).

"Sinds vele jaren vormen de Smurfen en de VRT (of het toenmalige BRT) een onwrikbare tandem. Het is ons een grote eer om deze bijzondere relatie in de komende jaren verder te mogen zetten", zegt Véronique Culliford, voorzitter van IMPS- de Smurfen, en dochter van tekenaar Peyo daarover. "Vele ouders van vandaag zijn in de jaren ’80 en ’90 opgegroeid met de Smurfen en kunnen nu met veel plezier hun kroost op Ketnet zien smullen van de nieuwe Smurfenavonturen."

"De Smurfen" zijn een samenwerking tussen Ketnet, Peyo Productions, TF1, OUFTIVI en Dupuis Audiovisuel​. Vanaf 29 oktober is de nieuwe animatiereeks te bekijken via Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Meest gelezen